Kortárs tánc kurzus

KORTÁRS TÁNC KURZUS DEZSŐ VIRÁG VEZETÉSÉVEL

2006. július 31. - augusztus 3. Hétfőtől - Csütörtökig: 17.30-19.30-ig (4x2 óra)

Dezső Virág a Magyar Mozdulatművészeti Társulat tagjaként táncművész, a debreceni Mozgás-Teátrum Egyesület vezetőjeként pedagógus, mint szabadúszó alkotó- és előadóművész mime, otthon családanya-ez vagyok Én, díjakkal és holland diplomával a zsebemben. Határok, melyeket mi szabunk, sablonok melyeket mi alkotunk. Tánc? Ahogy a testem szabadon hozzád szól. Játék a testtel, mozdulatokkal, gondolatokkal. Dinamikus folyamatok.


 

MÍM ÉS MOZGÁS KURZUS DEZSŐ VIRÁG VEZETÉSÉVEL

2006. július 31. - augusztus 3. Hétfőtől - Csütörtökig: 19.30-21.30-ig (4x2 óra)

Fizikai színház MAPA tréning alapján. A kurzus célja fejleszteni az előadói képességet, ami az impulzusoktól a test fantáziájából és intelligenciájából indul. Dolgozunk az előadó és a közönség kapcsolatán, történetet mesélünk a hangról, a testről és a fókuszról.

 

JÓGATÁNC KURZUS ZAMBRZYCKI ÁDÁM VEZETÉSÉVEL

2006. augusztus 7-10. Hétfőtől - Csütörtökig: 17.30-19.30-ig (4x2 óra)

Zambrzycki Ádám kortárs táncművész, jógaoktató, természetgyógyász. Jógaoktatói szakképesítését a Testnevelési Főiskola, a Padma jógastúdió és az International Wellness Institute közös képzésén szerezte meg. A Talentum - Nemzetközi Tánc- és Zeneművészeti Szakiskola (1993-1999), 2005-től a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakos hallgatója.

A XX. században kialakult tánctechnikák sikeresen ötvözték az európai tánckultúrát, a különböző keleti mozgásrendszerekkel, és azok filozófiai alapjaival. Az óra folyamán a statikus jóga ászanákat (tartásokat), és a dinamikusabb kortárstánc elemeket egyaránt használjuk. Ennek az órának a célja nem a tánctechnika tanulása, hanem a testtudatosság fejlesztése, saját fizikai állapotunk harmonizálása, és mindezen keresztül önmagunk mélyebb megismerése.

"A jövő tánca a múltnak tánca lesz, mivelhogy visszatér minden táncnak ősforrásához: a természethez, mely mindenkor ugyanaz volt, és az is marad." (Isadora Duncan)

 

KOMPOZÍCIÓS KORTÁRS TÁNC KURZUS ZAMBRZYCKI ÁDÁM VEZETÉSÉVEL

2006. augusztus 7-10. Hétfőtől - Csütörtökig: 19.30-21.00-ig (4x1,5 óra)

Eddigi előadói tapasztalataimból (cie Pál Frenák, Szabó Réka D. C., Gergye Krisztián, Dream Team, stb) összeállított technikai és kompozíciós óra, melynek központi témája az áramlás, a forma szüntelen változása térben és időben. A mozdulatok harmónikus összekötése által létrejön a folyamatos mozgás, megszületik a tánc...

 

süti beállítások módosítása