KILENCEDIK völgyNAPló

Jelentem, a Völgykapuhoz ki lehetne tenni a "Megtelt!" táblát. Egy picit kisütött a nap délelõtt, azonnal megindult az áradat, amely délután öt körül ért Kapolcsra: egy óra alatt lehetett eljutni Vigántpetendrõl Monostorapátiba, a Mobilfilmfesztivál díjkiosztójára.

Délelőtt a Krétakör Űrbázison Váradi Zsófi és Váradi Luca tartott kreatív gyerekfoglalkozást. Most egy mesét találtak ki a  "Varázslatos Sérkete fá"-ról, mégpedig úgy, hogy mindenki a saját maga által kitatált mondat betűit kiválogatta egy csomag betűtésztából (ezek voltak a Sérkete fa magjai), belerejtette egy lufiba, melyet fölkötözött egy fára (természetesen a Sérkete fára), a végén pedig az egészet eljátszották a szülőknek.

Készül a mese
Mindjárt játszunk!
Vigántpetenden a Zöld-udvarban a szelektív hulladékgyűjtésre hívták fel a figyelmet, mint a Völgyben már oly sokszor. Játékosan mutatták meg a gyerekeknek, hogy a szelektív hulladékgyűjtés nem is olyan nehéz: volt horgászat (külön műanyag, üveg és papír), célbadobás és egyensúlyozó játék.

Azért is eltalálom!

A kirakodóvásár még mindig népszerű, alig lehet hozzáférni a kis házikókhoz, pultokhoz. A vásár közepén egy kovácsmester dolgozott, a gyerekek ámulattal nézték, hogy hogyan lehet egy egyszerű vasrudat tűz, kalapács, no meg némi erő segítségével hajlítani, formázni.

Vajon mi lesz belőle?

Petendről Apátiba jutni nem volt egyszerű feladat, a nagyobb körutat választottuk, Pula felé megkerültük az egész Völgyet, és bár az Űrbázis előtt is dugba kerültünk, hamarabb értünk oda, mintha keresztül akartunk volna menni Kapolcson.

A sor eleje Kapolcson, mi pedig Vigántpetend legvégén vagyunk

Monostorapátiban kiosztották a Mobilfilmfesztivál díjait. Több, mint 300 alkotás készült, ezek közül - az előzetes válogatás alapján - 40 kisfilmet nézett meg a szakmai zsűri: Jancsó Miklós filmrendező (zsűrielnök), Kamarás Iván színművész, Rudolf Péter színművész, Márta István fesztiváligazgató, Ferenczi György zenész, Szőke András színész-rendező, Aradi Tamás operatőr-rendező, Dér Attila, a Nokia marketingigazgatója, és Sáfár Zoltán, a Godot-galéria vezetője.

Sáfár Zoltán, Rudolf Péter, Márta István, Simai Anna
A legjobb filmért járó Nokia N93-as csúcstelefont Egri András kapta, Én kérek elnézést című filmjéért. A közönségdíjas Makovinyi András lett (Pénz-forgatás), a Völgy különdíját Holczer Tamás kapta (Béjvaccs). A Nokia különdíjat adott Takács Borisznak (Kefe-2001), a Godot-galéria pedig Dán Gábornak (Hihetelen véletlen UFO-felvétel). A díjakat Simai Anna, a Nokia kommunikációs igazgatója adta át.

Kamarás Iván, Jancsó Miklós, Ferenczi György


Este Taliándörögdön a Klastromnál Oláh Ibolya koncertezett, melyre akkora volt az érdeklődés, hogy a parkolók már kilenckor teljesen megteltek. Az énekesnő főként legújabb lemezéről hozott dalokat, de énekelt egy-két régebbi nótát is. A koncerten szokásos arcát mutatta: szemtelen és öntörvényű volt, viszont a produkciót és a hangzást illetően a profi jelzőt kell használnom, nincs mese.

A Lőtérszínpadon az Idegen tollak - LGT Memory Band zárta az estét. A legnépszerűbb dalokat játszották, és rá kellett jönnünk, hogy Presserék szinte csak olyan dalokat írtak, amelyből sláger lett. Ezt a közönség is így gondolta, ugyanis hajnal kettőkor még javában tomboltak az Elfelejtett szóra, vagy a Rozsdás szögre.

Ő még csak most tizennégy

Már csak egy nap. Reménykedünk a szép időben, és abban, hogy az autósok minél messzebb leteszik a járgányt, hogy legalább a busz időbn érkezzen a falvakba.

Szöveg: Rick Zsófi
Fotók: Kassay Róbert és Rick Zsófi

NAPlovak:

KILENCEDIK völgyNAPló
NYOLCADIK völgyNAPló
HETEDIK völgyNAPló
HATODIK völgyNAPló
ÖTÖDIK völgy NAPló
NEGYEDIK völgyNAPló
HARMADIK völgyNAPló
MÁSODIK völgyNAPló
ELSŐ völgyNAPló

süti beállítások módosítása