Évadnyitó

A gyorsan elillanó nyári szünet után a MU Színház szeptember 7-én nyitja meg 2006/2007-es - tizenötödik - évadját. Az évadnyitó elõadás  a Holland Nemzeti Balett  rövid - mindössze négy perces - produkciója lesz, amely Gertrude Stein egy 1912-ben írt, és a költõnõ elõadásában elhangzó költeményének brilliáns tánc-interpretációja.  Az elõadás után zene és vizuális performance lesz.

15. évad ÉVADNYITÓ

Nederlands Dans Theater II: SHUTTERS SHUT

A koreográfia Gertrude Stein: If I told him: a completed portrait of Picasso című, 1912-ben írt és a költőnő előadásában elhangzó költeményére készült - mindössze négy percben. Ez a rövidke idő is elég volt azonban a koreográfus párosnak ahhoz, hogy Stein szóáradatának brilliáns interpretációjaként szertelenül vidám párbeszédre késztesse a két előadót. A táncosok gyors, hóbortos és bizarr mozgáskombinációi tökéletes leképezései a vers absztrakt, nyelvi játékosságának. Haláltánc és szerelmi duett négy percben.

Koreográfia: Paul Lightfoot and Sol León
Fényterv: Tom Bevoort

Támogatók: NKA, Holland Királyság Nagykövetsége

Program a kávézóban és a kiállítótérben:

ROYAL - zene és vizuális performance
I.O.N. v.s. DON’T EAT

Közreműködők:
Vizual: DON’T EAT
Juhász András / vizuális koncepció
Péter Boldizsár /művész inas
URBANISER / VJ
Hang: I.O.N.
T Bali - vilanygitár Chicken head
Tott kisasszony - mélygitár
Goala - drums

Időpont: szeptember  7. csütörtök 20 óra 
Helyszín: MU Színház 

     

Szeptember 7- 10.-ig kerül megrendezésre a 2. Újbuda Jazz Fesztivál - az A38, a Fonó és a MU Színház közös szervezésében.

A Fesztivál keretében a MU Színházban szeptember 8-án izgalmas kísérletre kerül sor:  Magenta - magyar tánc, magyar zene címmel neves muzsikusok és a hazai táncélet egy-egy kiemelkedő képviselőjének "együttgondolkodását" élvezhetjük. Közreműködnek: Lőrinszky Attila, Farkas Zoltán Batyu, Dresch Mihály, Lukács Miklós, Horváth Csaba, Alexander Balanescu, Sipos Mihály és Kovács Gerzson Péter.

Szeptember 10-én az  "Élő nád koncert" című közös estre Dresch Mihály hívta meg azokat a barátait, zenésztársait, akik az elmúlt negyedszázadban zenekarában megfordultak. Közreműködnek: Balogh Kálmán, Baló István, Bartók József, Benkő Róbert, Csík János, Dresch Mihály, Gerőly Tamás, Grencsó István, Kovács Ferenc, Kunos Tamás, Lukács Miklós, Szandai Mátyás.

Szeptember 12-én és 13-án ismét külföldi társulatot, a japán Dumb Type együttes Refined Colors című produkcióját látjuk vendégül. A társulat rendező-koreográfusa Kosei Sakamoto soha nem látott technikai megoldásairól híres, ezúttal egy új világítási technológia, a LED diódák által kibocsátott folyamatos fény- és színváltásokra épülő világítás kel szinte önálló életre az előadásban.

Szeptember 22-én és 23-án kreatív összművészeti kísérlet keretében  a művészeti ágak, iskolák közötti merev határok lebontására, a különböző területeken alkotó művészek együttműködésére tesz lépéseket az ÁTJÁRÓHÁZ - ÁTLÁTSZÓSÁG című rendezvény.  Résztvevői a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Budapest Tánciskola.   A rendezvény a PORT.hu Fesztivál része.

Szeptember 26-án és 27-én  Nagy Andrea tavasszal bemutatott táncelőadását, a Mágneses mezők-et tűzzük műsorra ismét.

A hónapot bemutatóval zárjuk: Duda Éva Inverz című két részes új koreográfiáját mutatjuk be (szeptember 30-án és október 1-én este).

forrás: MU Színház

süti beállítások módosítása