Nemzetközi Táncvásár

2006. augusztus 16. és 19-e között tartják Németország legjelentõsebb szakmai seregszemléjét, a düsseldorfi Nemzetközi Táncvásárt. A táncvásár, amellett, hogy vásárterén kitûnõ lehetõséget biztosít a személyes kapcsolatteremtésre, gazdag "showcase" kínálatával hozzájárul, hogy szakmailag is megfelelõképpen értékelni tudjuk a hazai együttesek produkcióit, illetve remek figyelemfelkeltõ lehetõség.

A szervezők fontosnak tartják továbbá, hogy a tánc ne csak mint árucikk, hanem mint művészet illetve mint lehetséges életpálya, munkahely is megjelenjen a vásáron. A táncos filmek vetítése mellett szakmai beszélgetések egészítik ki a programot.

A Nemzeti Táncszínház idén is szeretné kihasználni az alkalmat, hogy a magyar táncművészetet, különös tekintettel a kortárs táncra, nemzetközi szakmai téren is népszerűsítse. Idén először vesz részt a vásár történetében magyar együttes a showcase programban.

Mivel a Nemzeti Táncszínház standot bérel a vásáron, módjába volt együtteseket nevezni a showcase programba. A vásár Ladjánszki Márta "Majdnem 3" illetve Juhász Zsolt "Székek" című koreográfiáját az L1 (Berger Gyula, Jávorka Ádám) valamint a Dunaújvárosi Táncszínház előadását vállogatta be a programba. Juhász Zsolt koreográfiája a düsseldorfi Robert Schumann Saalban augusztus 18-án, 12.00 órakor, Ladjánszki Márta produkciója augusztus 18-án 19.30 órai kezdettel lesz látható.

A showcase programok mellett sikerült Szabó Rékát a "New Artist Speak" c. programba kiszerveznünk, valamint rövid workshopra is lehetőséget kaptunk, ahol a magyar folklór és a kortárs tánctechnikák oktatására nyílik lehetősége néhány magyar táncművésznek.

forrás: Nemzeti Táncszínház Kht.

süti beállítások módosítása