Jubileumi előadások

A Magyar Állami Népi Együttes idén ünnepli fennállásának 55 évfordulóját. A színpompás gazdag repertoár az együttest, a világ legtöbbet utazó együtteseinek rangjára emelte: több mint öt évtizedes fennállása alatt 4 világrész 44 országának színpadain lépett fel és több mint 7,5 millió nézõ elismerését vívta ki.


Jelenet a Pannon freskó c. előadásból

Az együttes Hazai székházában évi 100 előadást tart, de rendszeres vendége a Nemzeti Táncszínháznak, valamint a határokon túli magyarlakta területek színházainak is.
2006. szeptember 13-14-15 -én  a Művészetek Palotájában ünnepi előadás sorozattal (Táncos magyarok, Pannon freskó, Földön apám fia) lép fel az együttes.

Az 1951-ben alapított Magyar Állami Népi Együttes hivatása és feladata a magyar nyelvterület néptáncának és népzenéjének, mint nemzeti értéknek a gyűjtése, életben tartása, és színpadi formában való továbbadása.

A MÁNE színpadi formában jeleníti meg a hagyományokhoz kötődő valamennyi  műfajt: a historikus zenét, az autentikus népzenét és néptáncot, a dramatikus játékot, a hagyományos elemekből építkező világzenét és látványszínházat, valamint a táncház-mozgalom valamennyi kortárs művészeti értékét.

forrás: Magyar Állami Népi Együttes

süti beállítások módosítása