Véget ért a Reflex

2009 március 29-én, vasárnap este a berlini Deutsches Theater Oreszteia című előadásával véget ért Sepsiszentgyörgyön a Reflex Nemzetközi Színházi Biennálé első kiadása. A fesztivál főműsorában hét előadás volt látható, a kísérőprogramok között hat sepsiszentgyörgyi és egy lengyelországi előadás került bemutatásra. A fesztivál előadásain a rendezvény 13 napja alatt összesen mintegy 4500 néző vett részt, nagy számú közönség előtt zajlottak a rendezvény közönségtalálkozói, valamint a kísérőprogramban szereplő koncertek is.

reflex_02
Jelenet a berlini Deutsches Theater Oreszteia című előadásából

A rendezvény olyan helyi összefogásnak köszönhetően született meg, mely minden művészetkedvelő város számára példaértékű lehet. A fesztivál létrehozásában a kezdeményező Tamási Áron Színházhoz társszervezőként csatlakoztak Sepsiszentgyörgy és Kovászna Megye önkormányzatai, a rendezvény anyagi feltételeinek megteremtésében azonban jelentős részt vállalt Sepsiszentgyörgy vállalkozói közössége is, szponzorként vagy mecénás-bérletesként támogatva a fesztivál létrejöttét.
A fesztivál fő támogatója a MOL Románia, a VIM Spectrum, a DOMO, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a budapesti Égtájak Iroda volt, a rendezvény létrehozásában való segítségért külön köszönet illeti meg a bukaresti Cseh Központot, a bukaresti Lengyel Intézetet, a bukaresti Magyar Kulturális Központot, valamint az Román Színházi Szövetséget (UNITER) és a Színházkritikusok Nemzetközi Szövetségét (AICT-IATC).

A Reflex Fesztivál szervezői minden támogatónak megköszönik a segítséget, a média képviselőinek és a résztvevőknek pedig a rendezvény iránt tanúsított kiemelt figyelmüket.

 

A REFLEX FESZTIVÁL RÉSZLETES PROGRAMJA ITT >>>


reflex_01


A fesztiválról

Két középeurópai színházi évad legkiemelkedõbb előadásait gyűjti egyetlen rendezvény műsorába a Sepsiszentgyörgyön szervezett REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálé. Olyan előadások láthatóak a fesztivál műsorában, melyeket saját színházi kultúrájukon belül rangos szakmai díjakkal tüntettek ki az elmúlt két évben. Magyarország, Románia, Lengyelország és Csehország fontos előadásai mellett a fesztiválon díszvendégként vesz részt a berlini Deutsches Theater.

Reprezentativitása, a kortárs színház értékein alapuló válogatási rendszere által a fesztivál kettős céllal jelentkezik. Elsődleges célja, hogy a régió eltérő tradíciójú és értékrendű színházi kultúráiról egy, a színház jelenét tükröző képet nyújtson, célunk azonban emellett az is, hogy olyan, ritka színházi csemegékből álló műsort kínáljunk, melyeket másképpen aligha láthatnának nézőink.

Forrás: Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

süti beállítások módosítása