Álom-álom, kitalálom...

A Palya Bea azonos címû CD-jére épülõ elõadás, az Álom-álom, kitalálom egy énekelt-táncolt mese, melyet Bea élõ éneke kísér. A produkció életre keltõje, a dunaújvárosi Bartók Táncszínház az idén tavasszal bemutatott darabbal augusztus végén Budapesten, szeptember elején pedig Keszthelyen vendégeskedik.

 

A Szögi Csaba művészeti vezetésével megújuló társulat folklóralapokra építő, széles közönségnek szánt kortárs táncszínházat teremt, amelybe remekül illeszkedik a gyerekközönségnek szánt, népmesei ihletettségű történet.Az előadás dalai-jelenetei önállóak; kerek, összeálló történetté válásukat több éves óvodai, táncházas játék: egy rózsakereső utazás szimbóluma köré szerveződő játszóház segítette. Mira, a kislány kertjében, egy rózsa szirmai közt megbújva lakik a Szerelem. Épp erre fáj a szeretetlen Boszorkány foga, aki el is lopja a virágot. Mira vigasztaló madarával indul rózsája keresésére, míg a folyóparton el nem nyomja az álom, ekkor aztán igazi kalandok sora veszi kezdetét. Az álomban megjelenik Szindbád, majd egy álombeli kastélyban folyik tovább a keresés, míg eltáncolt választ nem kapunk a szeretet, bizalom kérdéseire.
Magyar, cigány és bengáli népdalok, mesék, versek és főként saját élményeik alapján Palya Bea zeneszerző társaival, Gryllus Samuval és Bolya Matyival Palya Bea egy fiatal lány felnőtté válásáról szól. Vogronics Zsuzsanna rajzai és Libor Katalin jelmezei igazi mese-atmoszférát teremtenek, sőt a díszletek mögött árnyjátékként is életre kel a boldogságért, szeretetért folytatott vándorút.

Csete Borbála /Színház.hu

 
Dunaújvárosi Bartók Táncszínház:
Álom-álom, kitalálom...

Mira énekhangja: Palya Bea
népzenei feldolgozás: Bolya Mátyás
rajzok: Vogronics Zsuzsanna
jelmez: Libor Katalin
fény és szcenika: Büki András

táncolják:
Szabó Katalin, Bálint Péter, Móri Csaba, Bozsó Ágnes, Fejes Krisztina, Janek Ágnes, Józan Gábor, Suplicz Mihály, Thiard-Laforest Csaba, Topperczer Anita, Tóth Sándor

koreográfus-rendező: Juhász Zsolt

Előadás időpontok:
VÁROSMAJORI SZABADTÉRI SZÍNPAD - Budapest 
augusztus 25. (péntek) 17:30 
augusztus 26. (szombat) 17:30 

BALATON KONGRESSZUSI KÖZPONT ÉS SZÍNHÁZ - Keszthely 
szeptember 7. (csütörtök) 10:30

süti beállítások módosítása