Szimfonikus hangverseny-évad

Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa és a Tamási Áron Színház összefogásával 2006. õszétõl újraindulnak a Brassói Filharmónia rendszeres sepsiszentgyörgyi fellépései. 2006 szeptembere és 2007 júniusa között minden hónap utolsó péntekén szimfonikus hangversenyre kerül sor a Tamási Áron Színházban.

Az 1980-as évek óta szünetelő hangverseny-sorozat újraindítása által új színfolttal  bővül Sepsiszentgyörgy kulturális élete: a hangverseny-évad meghirdetésével a szervezők a közönség igényeinek szeretnének elébe menni, ezáltal is gazdagítva a város kulturális kínálatát. Jelen pillanatban igen kevés város engedheti meg magának egy szimfonikus zenekar fenntartását, a szépművészetek ezen formája emiatt többnyire csak a nagyvárosok lakói számára elérhető. Ez azonban nem rettentette vissza a szervezőket a program életbeléptetésétől, mert meggyőződésük, hogy egy közösség vonzerejének, megtartó erejének fenntartásában, életszínvonalában meghatározó szereppel bír a rendelkezésre álló kulturális kínálat sokszínűsége és minősége, a kultúrához való hozzáférés lehetőségeinek bővítése és a kultúrával szembeni igényesség támogatása pedig csak javára válhat a város közösségének.

A tíz estéből álló évadra a Tamási Áron Színházban már szeptember 15-étől megvásárolhatóak a megszokott színház-bérletekhez hasonló hangverseny-bérletek, a fennmaradó helyek függvényében pedig minden hangversenyre külön-külön is lehet majd jegyet vásárolni. Az évad első hangversenyére ez év szeptember 29-én kerül sor a Tamási Áron Színház Nagytermében. Műsoron Haydn-, Beethoven-, Stamitz- és Bottesini-művek, fellépnek a szeptember 25-28 között Brassóban zajló nemzetközi vonós-szólista verseny díjazottjai. Vezényel Ilarion Ionescu-Galaţi.

 forrás: Tamási Áron Színház
Sepsiszentgyörgy

süti beállítások módosítása