Pódium programok

A reánk köszöntõ változékony, napsütéses õsz, sok új programot, sorozatot indít útjára az Alexandra Könyvesházak - szeptember 5-tõl immáron két - színpadán. A Károly krt. 3/c. szám alatt megnyíló új Könyváruház elsõ emeletén, meghitt, kellemes hangulatú Irodalmi Kávéház várja majd az irodalmi mûsorok, könyvbemutatók, klubok iránt érdeklõdõket.

Ám a sok újdonság mellett, természetesen a már sokak által ismert és kedvelt beszélgetésekkel, zenei, színházi, irodalmi programokkal, rendezvényekkel folytatódik az új évad, a Nyugati téri Pódium színpadán.

A Pódiumon:


Szeptember 3 -án vasárnap
, 17 órától Koós Olga színművésznő lesz Alföldi Róbert vendége, beszélgetőtársa. A Jászai Mari díjas színésznő 1925-ben született és 1949-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán. Játszott Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Szolnokon. Néhány évig a Víg és az Új Színház színpadán szerepelt, 1999-től a Radnóti Színház tagja. Hosszú és színes pályája alatt számos klasszikus színpadi szerepben és néhány filmes alkotásban is láthattuk "hagyományos, de finom komikai eszközökkel, bájosan megoldott" játékát, ahogyan a Molnár Ferenc: Riviéra című darabjában szereplő Öreg hölgy megformálásáról olvashattuk egy kritikában.
Szeptember 9 -én szombaton, 11 órától új gyermekműsor kezdődik Pódiumonkon. Pelsőczy László színművész előadásán vehetnek részt, az irodalmat kedvelő gyermekek és felnőttek. A műsor, elsősorban magyar írók, költők, zeneszerzők műveiből készült zenés, mesés összeállítás; a nézők aktív közreműködésével.
Szeptember 10 -én vasárnap, 17 órától ismét Alföldi Róbert várja a színész-beszélgetéseket kedvelőket vendégével; Balogh Erika színművésznővel.
Balogh Erika 1981-ben diplomázott a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd a Thália ill. az Arizóna Színház színpadán kezdte pályáját. Később szabadúszóként szerepelt vidéki és fővárosi színházak társulatában, 1998 óta a kecskeméti Katona József Színház tagja. 1995 óta a Színház és Filmművészeti Egyetemen óraadó tanár és lovasstúdiumokat tart a Tattersalban.
Játszott Shakespeare, Moliere, Molnár Ferenc és Tamási áron darabjaiban, Fábri Zoltán, Makk Károly, Jancsó Miklós és Sándor Pál filmjeiben és számos televíziós produkcióban is, szakmai fórumokon azonban nem kapott nagyobb elismerést egészen 2005-ig, amikor az évad színésze kitüntető címet szavazták meg neki kecskeméti kollégái, s a legjobb női epizódszereplő díját nyújtották át neki a Pécsi Országos Színházi Találkozón.

Az Irodalmi Kávéház színpadán:

Szeptember 7 -én csütörtökön, 19 órai kezdettel, Tolvaly Ferenc: Tibetben a lélek című könyvének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők, Tolvaly Ferenc író és Dr. Sári László irodalmi vezető, keletkutató társaságában.
Az út folytatódik. A szerző, az El Camino után a mágikus-misztikus Tibetbe kalauzolja az olvasót. Két, a világ különböző kultúráiból érkező, sebzett lelkű ember találkozik a mindkettőjük számára titokzatos Tibetben. Veszélyekkel teli zarándokútjukon egy fiatal buddhista szerzetes kíséri a férfit és a nőt, miközben beavatja őket Tibet vallási, kulturális és társadalmi titkaiba. Az olvasó szinte útitársként tanúja lehet, ahogyan a szereplők elmerülnek a misztikus világ varázslatában, és végül visszatalálnak önmagukhoz.

forrás: Alexandra Pódium

süti beállítások módosítása