A Bárka is kilépett

A Magyar Színházi Társaságból a múlt héten kilépett Új Színház és a Katona József Színház mellé csatlakozott a Bárka is, mert - ahogy Alföldi Róbert igazgató fogalmazott - a Magyar Színházi Társaság nem végzi el a feladatát és nem képviseli hatékonyan a színház érdekeit.

A Bárka Színház is kilépett a Magyar Színházi Társaságból - közölte az MTI-vel hétfőn Alföldi Róbert, a Bárka Színház direktora.
A szervezetből múlt héten kilépett Új Színház és a Katona József Színház mellé azért csatlakozott a Bárka is, mert - ahogy Alföldi Róbert igazgató fogalmazott - a Magyar Színházi Társaság nem végzi el a feladatát és nem képviseli hatékonyan a színház érdekeit.
Az 1997-ben alakult szervezet ügyvezető titkára, Vajda Márta elismerte, hogy a társaság működése nem hatékony, mint mondta, szükség volna egy határozott vezetőre, aki képes döntéseket hozni. Jelenleg ugyanis egy 13 fős bizottság gyakorolja a döntési jogokat, de ennek működése túl körülményes és nehézkes.
A múlt héten hivatalosan is kilépett az Új Színház és a Katona József Színház a színházi társaságból. Az Új Színház direktora Márta István az MTI kérdésére elmondta, hogy nem volt megelégedve a szervezet érdekképviseletével. Leginkább azt kifogásolta, hogy a színházi társaság nincs eléggé jelen a színházi életben, a kommunikációja nem elégíti ki a kívánalmakat, mintha kerülné a nyilvánosságot, "rengeteg esetben nekem sem válaszoltak a kérdéseimre".
Arra a kérdésre, hogy a kilépett színházi vezetők terveznek-e új szervezetet létrehozni, Márta István nem kívánt válaszolni.

Forrás: MTI 

süti beállítások módosítása