Honvéd Kamaraszínház

Nyilvános fõpróbával kezde meg hétfõn az évadot a  Honvéd Kamaraszínház. A "Szíkölök" címû népmesét - némi zenével  - október 8-án mutatják be Rusznyák Gábor rendezésében a Szkénében.


Rusznyák Gábor

2004-ben hatalmas sikert aratott a magyar színházi életben a Bozgorok című előadás, amellyel a szegedi Alternatív Színházi Szemlén Rusznyák Gábor elnyerte a Legjobb rendezés díját, a Színházi Kritikusok Céhe pedig ugyanebben az évben a Legjobb független színházi előadásnak ítélte meg a. A társulat külön jutalomban részesült, amikor elnyerte a Fővárosi Önkormányzat Alkotóközösségi Díját a Magyar Stúdió Színházi Műhelyek XVI. Fesztiválján.

A "Szíkölök" - mintegy a Bozgorok folytatásaként -  nem egy összefüggő történetet mesél el, hanem mozaikszerű, különböző korokban és helyszíneken játszódó laza szerkezetű jelenetfüzér. Mese a székelyekről, történelmükről, szokásaikról, felhasználva azokat a sztereotípiákat, közhelyeket amiket mi, "magyarországi magyarok“ tudunk, gondolunk vagy képzelünk "róluk“. Hogy miért is van minden úgy ahogyan.

forrás: Honvéd Együttes

süti beállítások módosítása