Színpad

Megjelent a Színpad - Elõadómûvészetek technikája folyóirat szeptemberi száma, amelyben olvashatnak többek között a készülõdõ színházi törvényrõl, a Mûvészetek Palotájában bemutatott Emberi Hímnusz c. balettelõadásról és természetesen számos színháztechnikai újdonságról.

Egy színházi törvény jelentheti a kiutat a színházi struktúra agóniájából? A színházi struktúra, a színházak állami és gazdasági támogatási rendszere megreformálásra vár.
Míg a lézerfény lassan tradicionális világítási eszköznek tűnik, addig a LED lámpák fejlődése a jövőt jelentheti.
A Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenyterme balett-színházként debütált. Beethoven IX. szimfóniájára Markó Iván és Keveházi Gábor koreografálta az Emberi Hímnusz c. nagysikerű táncprodukciót.
A két kitüntetett, Éberwein Róbert és Badics András életútjukról beszélnek.
Mikroport csúcstechnika a Budaörsi Passió szabadtéri produkcióján. A hatalmas méretű, dimbes-dombos terep-színpad nagy kihívást jelentett a szereplők hangosításában.
Műszaki újdonságokról a folyóirat SCENI-TECH 2006. Színháztechnikai Találkozó és Kiállítás alkalmából összeállított mellékletben olvashatunk. Békéscsabai Jókai Színház szeptember elején várja a szakma képviselőit.
A látványtervezés már nem szűkíthető le a színházi díszlet- és jelmeztervezésre. A fotó, videó, animáció és grafikai művészet a vizuális kommunikáció átértelmezését igényli. A sokféle, modern kommunikációs eszköz, a komputer másféle oktatást igényel. Ezt mutatja be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Vizuális Kommunikációs Szakának professzora.
A színházi gazdálkodás javítható a tudatosan kialakított beszállítói kapcsolatokkal. Hogyan alkalmazható a szállítói marketing?
És még egyéb érdekességek...

forrás: Színpad / MSzTSz

süti beállítások módosítása