Tramedautore 2006.

Spiró György és Egressy Zoltán elsõ alkalommal mutatkozhatnak be olasz színpadon egy-egy drámájukkal a Tramedautore 2006. Nemzetközi Drámafesztivál keretében. Az Outis - Nemzeti Kortárs Dramaturgia Központ idén hatodik alkalommal szervezi meg a fesztivált szeptemberben. Az eseménysorozat kortárs olasz és külföldi drámákat mutat be felolvasások illetve elõadások formájában.

Idén szeptember 13. és 24. között kerül sor az eseményre, amelynek a Piccolo Teatro és más városi színházak adnak otthont. A 2006-os programban a szervezők különös figyelmet szenteltek a kelet-európai országoknak, köztük hazánknak.
Az olasz rendezők és színészek két magyar darabbal fognak színrelépni: Egressy Zoltán keserű komédiáját, a “Sóska, sültkrumpli"-t, valamint Spiró György, az 1956-os eseményeket feldolgozó munkáját, a “Kvartett"-et fogják előadni. Mindkét bemutató szeptember 17-én, vasárnap zajlik a magyar szerzők jelenlétében.
A “Kvartett"-et Pelczer Zsófia, a “Sóska, sültkrumpli"-t Federica Santambrogio rendezi, a darabokat Várnai Dóra fordította olaszra.
A fesztivál további két bemutatójának is van magyar vonatkozása: Luciano Colavero színdarabjának központi alakja Semmelweis Ignác, Gian Maria Cervo művének főszereplője Báthory Erzsébet.

****

Tramedautore 2006 - Magyar program
2006. szeptember 17.
Piccolo Teatro Grassi, via Rovello 2 - Milano


19.30 >
Spiró György: QUARTETTO
(Kvartett)
fordította: Várnai Dóra


Spiró György

rendezte: Sofia Pelczer

színészek:
Giovanni Battaglia
Matilde Facheris
Anna Priori
Gianni Quillico
  

**********


21.30 >>

Egressy Zoltán: SPINACI E PATATINE FRITTE
(Sóska, sültkrumpli)
fordította: Várnai Dóra

Egressy Zoltán
Fotó: Pélyi Nóra
rendezte: Federica Santambrogio
színészek:
Luca Ciancia
Igor Horvat
Pablo Pelaez

A fesztivál támogatói:
Milano Önkormányzata, Lombardia Tartomány, Olasz Kulturális Minisztérium, Európai Unió - Kultura 2000 Program, Atelier Europeen de la Traduction.
A program magyar részét támogatja: Római Magyar Akadémia.

 További információ:
Outis - Nemzeti Kortárs Dramaturgia Központ - Claudia Zambianchi
Tel: +39-02-39257055, Fax: +39-02-39200578, E-mail: info@outis.it

Forrás: Outis - Nemzeti Kortárs Dramaturgia Központ

süti beállítások módosítása