masolat Nemzetközi CirkuSZínház Fesztivál

Magyarországon is egyre többen ismerik ÚJ CIRKUSZ mûfaját, amely Európa legtöbb országában betört a színházak kapuján, és kultur-fesztiválok állandó programelemévé vált, hogy ezzel az újfajta szórakozási lehetõséggel egyszerre csábítsa a testi kunsztok és a színházi élmény rajongóit.

Újdonsága, hogy lemond a cirkuszban eddig szokásos tradicionális kellékekről, a konferansziéról, az állatidomár számokról és a különálló műsorszámokról, ehelyett inkább egy történet keretein belül, a színház eszközeit használja. Leginkább a mozgásszínházzal rokon, hiszen az emberi test képességei állnak a történetek középpontjában. A műfaj jellemzője, hogy az üzenetet a beszéd mellett tánc, akrobatika, légtornász számok, zsonglőrmutatványok segítségével közvetítik. Vízió, varázslat és ámulatba ejtő mutatványok!

Itthon is sor került már egy pár új cirkuszos produkció bemutatására, bár a műfaj még mindig csak kevesekhez jutott el. Ez a fesztivál az első hazánkban, amely a stílus legjobbjait mutatja be!

A Nemzetközi CirkuSZínház Fesztivál nem csak hogy az új cirkuszos produkciók legelismertebbjei közül válogat, de arra koncentrál, hogy igazán színházi keretbe foglalt előadásokat mutasson be.

A Fesztivál repertoárját alkotó 3 előadás mindegyike más oldalát mutatja a cirkuszszínházi műfajnak, ezzel is elnyerve a legszélesebb közönség tetszését. Szórakozást kínál művészi élményre vágyó felnőtteknek, attrakcióra éhes cirkuszimádóknak és persze a felhőtlen kacagást kereső gyerekeknek is.

Időpont: 2006.szeptember 7-9.
Helyszín: Jövő Háza Központ, Teátrum

 

 PROGRAM

A fesztivál programját egy cseh, egy francia, és egy olasz előadás alkotja A cseh Divadlo Continuo társulat előadását azoknak ajánljuk, akik a cirkuszi attrakció között is inkább a színházi élményre vágynak. Remek példa ez az előadás arra, mi történik, ha színészek kezdenek cirkusszal foglalkozni.
Az olasz Milo és Olivia két kitűnő cirkuszi artista előadása a cirkusz minden rajongójának kedvenc előadása lehet, hiszen szemmel láthatóan a kézenállás, légi akrobatika és zsonglőrködés igazán nem jelent problémát számukra. Gyerekek, figyelem! Ezt az előadást nektek külön is ajánljuk! Két szeretnivaló főhőse számos csodát tud nektek mutatni.
A francia előadás az akrobatika kedvelőinek igazi csemegéje. Az artisták egy keser-édes szerelmi történet közepén találják magukat, amelynek forgatagában a három szereplő hihetetlennek tűnő testi variációkban kerül kapcsolatba egymással:  egymás vállán, hátán, fején fejjel lefelé és felfelé, ketten vagy hárman, ahogy csak valaha ezt a cirkuszban csinálták. Az előadás 10 éves kor felett ajánlott. 

szeptember 7. csütörtök

18.30
Milo és Olivia (I): Klinke
Szereplők: Milo Scotton, Olivia Ferraris
Rendező: Philip Radice

 20.00
Tűzshow (A belépés ingyenes!)

20.30
Compagnie Pret a Porter (FR): Egy édes őrjöngés keserű története
Művészek: Laurence Boute, Caroline Le Roy, Michaël Pallandre
Rendező: Albin Warette 

szeptember 8. péntek


18.30
Milo és Olivia (I): Klinke

20.30
Compagnie Pret a Porter (FR): Egy édes őrjöngés keserű története

 szeptember 9. szombat

15.00
Teatro Divadlo Continuo (CZ): Az időfolyam
Szereplők: Seiline Vallée, Salvi Salvatore
Rendező: Pavel Stourac
Dramaturg: Jan Vedral
Zene: Radek Pobořil
Díszlet: Kristýna Patková, Helena Štouračová
Főcímdal: Lenka Dusilová

 20.30
Teatro Divadlo Continuo (CZ): Az időfolyam

forrás: Jövő Háza

süti beállítások módosítása