Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Egy héttel a báb- és utcaszínházi kavalkád után a Jövõ Háza Központ a Varázsliget Produkció társszervezésében bemutatja a Nemzetközi CirkuSZínház fesztivált. Az új cirkusz három képviselõje, a cseh Divadlo Continuo, az olasz Milo és Olivia és a francia Compagnie Prêt à Porter elõadásaiban felnõtt és gyerek egyaránt talál kedvére valót.


Milo E Olivia (I) Klinke

Péntek este a Teátrum 18.30-tól az olasz Milo E Olivia társulat Klinke című létra-, talaj-, légiakrobatikai , valamint zsonglőrelemekkel tarkított gyerekelőadását mutatja be. Milo Scotton a Montreali Nemzeti Cirkusziskolában létraakrobatika és zsonglőrködés szakiránnyal szerzett diplomát, mely iskola a Cirque de Soleil társulatáról híres. Livia Ferraris, akinek specialitása a kézenállás és függönyakrobatika, a Bolognai Galante Garrone Új Cirkusz Iskolában és a Cesenatico-i Cirkuszművészeti Akadémián diplomázott, majd egy évet Montrealban töltött. A történet egy postai dolgozó napi robotjából egy meglepetéscsomag által különleges szerelmi történetet bont ki. Mindezt dobozok, létrák, csillár, bőrönd, világító tárgyak sokasága keretezik.


Pret A Porter (FR)

Ugyanaznap este 20.30-kor, továbbra is a Teátrumban kezdetét veszi a Compagnie Pręt ŕ Porter (Konfekció Társulat) prezentálta Egy édes őrjöngés keserű története. A csapat három cirkuszi artistája a Toulouse-i Lido cirkusziskolából 2003-tól egy társulat. A testi trükkök sorozatán túl Bertrand élete asszonyairól vall, míg a mese életre kel, az emlékképek megelevenednek, egészen egy végzetes balesetig.


Divadlo Continuo (CZ)

Szombaton 15 órától, majd 20.30-tól kerül sor a színészből artistákká lett cseh művészek produkciójára. A Pavel Stourac rendező által vezetett Continuo Theater nemzetközi színházi társulatot még 1990-ben alapítottak a prágai Előadóművészeti Akadémia akkori diákjai. Az időfolyamban légiakrobatika, trapéz, függöny- és talajakrobatika-elemek sorjáznak két idős emberről mesélve az idősek otthonában. Hőseink a szabadság, szeretet és repülés utáni sóvárgásról nem mondanak le még a törött láb és törékeny test okán sem, az emberi gyengeség legyőzésének módját kutatva.


Csete Borbála/Színház.hu

süti beállítások módosítása