Horrorparódia a Merlinben

Charles Ludlam The Mystery of Irma Vep címû mûve horrorparódia, amelyben a szerzõ a jól ismert horrortörténetek és thrillerek kliséibõl építi fel rendkívül egyedi és szórakoztató történetét. Irma Vep rejtélye két szálon fut: egyrészt egy angol vidéki kastélyban, másrészt pedig egy egyiptomi sírkamrában bonyolódnak az események.

A Hillcrest-kastélyban négyen élnek: Lord Edgar, Lady Enid, Nicodemus, a szolga és Jane, a komorna. Lady Enid a Lord második felesége, az első, Irma Vep ugyanis rejtélyes körülmények között meghalt. Jane elmeséli Lady Enidnek, hogy a ház előző úrnője háziállatként tartott egy farkast, egész addig, amíg az meg nem ölte a fiukat, a hóban maradt nyomokból pedig kiderült, hogy az állat tulajdonképpen farkasember volt.
Lord Edgar szenvedélyes egyiptológus, s tudomására jut, hogy Pev Amri hercegnőt, aki tökéletes állapotban mumifikálódott, egy bizonyos szertartással életre lehet kelteni. A Lord egy egyiptomi régész segítségével megkeresi a sírkamrát, és sikerül felélesztenie a 3000 éve halott hercegnőt, ám az elmenekül, s így Lord Edgar csupán a szarkofággal térhet vissza Angliába. Végül a két szál összekapcsolódik, és fény derül arra, hogy ki a farkasember, ki rejtőzik Irma Vep festménye mögött és Pev Amri hercegnő szarkofágjában.


A szerzői instrukciók szerint a darab nyolc szereplőjét két színész játssza, akik az előadás alatt percről percre változtatják alakjukat. Magács László a két sokoldalúságot követelő szerepet a tavalyi Hamlet előadásából ismert Jack Bennett és Alex Woodhall Stan és Pan-szerű összehangolt párosára bízza, akik Rozenkranzként és Guildensternként, valamint a két sírásó szerepében már ízelítőt adtak komikus-színészi tudásukból.

Előadások: Szeptember 25-28.
Helyszín: Merlin Nemzetközi Színház

Jegyek válthatók:
Merlin Nemzetközi Színház
V. Gerlóczy u. 4.
Tel.:317-9338
Email: szervezes@merlinszinhaz.hu

A nyár folyamán kisorsolt Merlin utalványok szeptember 11-től a színház pénztárában beválthatók.

 
 
Forrás: Merlin Színház
Fotó: Nehéz Andrea

süti beállítások módosítása