Nőstény álom

Für Anikó. Ha kimondjuk ezt a nevet, vagy meghalljuk a hangját a televízióban, azonnal tudjuk, hogy kihez kell kötni. Színházi és szinkron szerepei után új oldalát ismerhetjük meg hazánk egyik kiváló elõadójának: szeptemberben jelenik meg Für Anikó elsõ szóló albuma a Last One Out Records gondozásában.

A "Nőstény álom" című lemez igényességére garancia a dalok készítőinek listája: a dalszövegeket Bereményi Géza jegyzi (aki olyan nagysikerű előadók dalszövegeit vette már eddig papírra, mint Cseh Tamás, Básti Juli, Udvaros Dorottya), a zeneszerzésért Hrutka Róbert a felelős (Magyar Vándor, Valami Amerika). De a lemez munkálataiban is hasonló illusztris gárda vesz részt: a lemezt Jamie Winchester keveri, a dalokban Jamie és Robi zenekarának tagjai játszanak (Móré Attila, Giret Gábor). De rajtuk kívül is rangos vendégek emelik a produkció fényét: Lantos Zoltán hegedűművész és Geszti Péter is tiszteletét teszi 1-1 dal erejéig, illetve a lemezen vokálokat énekel Schmidt Vera, a Megasztárban feltűnt énekesnő is! A borítófotókat Anikó régi barátnője, a gyönyörűen komponált művészi fotóiról ismert Baricz Kati készítette.

A lemez 11 daláról így nyilatkozik Anikó: "Női zenei önéletrajz lesz, szubjektíven objektív megszólaltatásban. [...] Személyes hangvételű anyag; benne vannak ők a zenével, a költészettel, én hozzáadom azt, ami én vagyok. Nem véletlen a közös munka. Bereményi régi barátunk, dolgoztunk már együtt, és Robival is baráti szálakon keresztül ismerkedtem meg. Büszkeséggel tölt el, hogy igent mondott, sőt úgy tűnik, hogy kettejük együttműködése túlmutat az én lemezemen. Géza szövegei inkább versek, költészet a javából, remekül illeszkednek Robi lendületes, összetéveszthetetlenül eredeti zenéjéhez."

Az albumot egy kislemez megjelenése előzte meg, amely dalokat a közönség már többször élőben hallhatta a közönség Jamie és Robi Wood&Strings koncertjein a Művészetek Palotájában vagy a Budai Parkszínpadon.

A lemezbemutató koncert november 11 -én a budapesti Örkény István Színházban lesz, ahol a színház igazgatója, Mácsai Pál vállalta el a házigazda szerepét. A koncerten Robi és Jamie a közös zenekarukkal, valamint a Virtuózok vonósnégyessel lép majd színpadra Anikó mögött. A lemezbemutató koncert után az Örkény Színház az előadói estet havi rendszerességgel kívánja programjára tűzni. Mindemellett tervbe van véve egy országos turné hazánk vidéki színházaiban is, hogy a közönség megismerhesse ezt az igényes hanganyagot és találkozhasson Für Anikóval, az énekesnővel!

forrás:

süti beállítások módosítása