Irodalmi beszélgetések

Az Alexandra Könyvesház Pódiuma a következõ egy hétben érdekesnek ígérkezõ irodalmi beszélgetésekkel várja látogatóit. A csütörtöki vendég Klaniczay Gábor mûvelõdéstörténész lesz, a jövõ hét keddi pedig Bartis Attila író, fotográfus, akinek a Nyugalom címû regénye alapján megírt Anyám, Kleopátra címû drámáját sokan ismerhetik a Nemzeti Színházból.


Udvaros Dorottya Fekete Ernővel az Anyám, Kleopátra
című darabban / fotó: Kaiser Ottó

21 -én csütörtökön 19 órától ismét Konrád György Irodalmi Klubja várja visszatérő és új vendégeit. Ebben a hónapban, Klaniczay Gábor művelődéstörténész lesz a Klub vendége, aki az 1968-as párizsi diáklázadást személyesen élte át, s már akkor és az után is komolyan foglalkoztatták a kulturális konfliktusok. Azóta, többek között olyan jelenségekkel foglalkozik, amelyekben az emberek különböző természetfeletti képességekkel ruházzák fel embertársaikat. Az izgalmas beszélgetés moderátora ez alkalommal is Kőrössi P. József lesz.

Szeptember 26 -án kedden, 19 órától ismét Kőrössi P. József várja irodalmi beszélgetésére az érdeklődőket. Vendége Bartis Attila író, fotográfus lesz, aki 1968-ban született Erdélyben és 1984-ben költözött családjával Budapestre. Huszonhét évesen jelentette meg bemutatkozó regényét, A sétát. Három évvel később jelent meg novelláskötete A kéklő pára címen. Eddigi legnagyobb sikerét A nyugalom című, 2001-ben megjelent regénye szerezte számára. Ez alapján írta meg Anyám, Kleopátra című drámáját, amelyet 2003-ban mutattak be a Nemzeti Színházban, Garas Dezső rendezésében, Udvaros Dorottya főszereplésével. Könyveit több nyelvre lefordították, fotóművészként fényképei számos kiállításon vettek már részt.

forrás: Alexandra Pódium

süti beállítások módosítása