Átjáróház-Átlátszóság

A Magyar Képzõmûvészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem és a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem hallgatói 2 napos közös program keretében próbálják meg az általuk képviselt mûvészeti ágak közötti átjárhatóságot az átlátszón keresztül láthatóvá tenni. Hmm, meglátjuk...!

Az Átjáróház cím utal az egyetemek, a művészeti ágak közti átjárhatóságra. Ez az első fesztivál, amelynek kiindulópontja és első témája, az Átlátszóság. Mindkét este három "kis előadásban" igyekszünk megmutatni, hogy ki milyen úton közelítette meg a látványnak ezt a formáját! Célunk a művészeti ágak, iskolák közötti merev határok lebontása, a különböző területeken alkotó művészek együttműködésének elősegítése.

S akik eljönnek, azoknak kiderül, hogy tudott együtt dolgozni több művészeti egyetem hallgatója, hogy is sikerült az a bizonyos átjárás!

Átlátszóság a testeknek azon tulajdonsága, melynél fogva a fénysugarak rajtok áthaladhatnak. Ellenkezője az átlátszatlanság. Teljes átlátszóság nem létezik, éppen úgy teljes átlátszatlanság sem; elég vékony rétegben minden anyag átlátszó, viszont elég vastag rétegü legátlátszóbb anyagon sem hat át a fény teljes erejében. Az átlátszóságot a fény rezgéselmélete úgy magyarázza, hogy az anyag molekulái közötti közök a fényrezgések hipotetikus közegével - az éterrel - vannak kitöltve, mely a fénysugarak áthaladását lehetségessé teszi. (A Pallas nagy lexikona)

Átjáróház-Átlátszóság
Kreatív Összűvészeti kísérleti Fesztivál
ZENE, TÁNC, FILM- és SZÍNHÁZMŰVÉSZET A LÁTVÁNY KÖRÜL

Project koordinátor: Csóka Tímea
Project vezetők: Csanádi Judit, É. Kiss Piroska
Támogatók: NKA, MU Színház, Merlin Színház

Időpont: 2006. szeptember 22 - 23. 19.00, MU Színház

süti beállítások módosítása