Az otthonülő Szegeden

Az egyesült államokbeli színész és színházi szakember Sue Ott Rowlands: The Homebody (Az otthonülõ) címû angol nyelvû szólóelõadásával vendégeskedik Szegeden, az ALTERRA - Kortárs Elõadómûvészeti Központ meghívottjaként. Vendégprofesszorként korábban tartott már nyelvi és színházi kurzusokat a szegedi és a debreceni egyetemen, idén õsszel pedig kisebb magyarországi elõadói turnét tart Magyarországon, ennek egyik állomása Szeged.


Sue Ott Rowlands

Sue Ott Rowlands (USA): The Homebody
angol nyelvű szólóelőadás

szerző: Tony Kushner
rendező: Elysa Marden 

Előadás: szeptember 29. péntek, 20.30
Helyszín: a szegedi Régi Zsinagóga

Sue Ott Rowlands a Toledói Egyetem (Ohio) színházi tanszékének professzora és gyakorló színész, aki magyarországi előadói turnéja keretében látogat el Szegedre és adja elő szólóelőadását. Vendégtanárként korábban tanított Szegeden és Debrecenben, többek közt színházi kurzusokat tartott.

A darab, amelynek szerzője, Tony Kushner, elismert kortárs dámaíró Amerikában, egy magányos, elidegenedett, "otthonülő" angol háziasszony története a 90-es évek végéről, aki a misztikus Afganisztánról olvasva szembesül saját élete sikertelenségével, és döntő lépésre határozza el magát...

Sue Ott Rowlands színpadi játékát elismerő kritikák fogadták mind hazájában, mind külföldi fellépései során egyaránt.

süti beállítások módosítása