Diskurzus z'ARTkörben

A Z’ART Kor Kulturális Alapítvány tagjai, a zartkor.hu szerkesztõsége, más médiumokkal és mûvészeti alkotócsoportokkal közösen beszélgetést és vitaklubot szervez október 25-én és 26-án este az FMK-ban. Az elsõ beszélgetések témája a társadalomkritika a mûvészetben.

A z’ARTkör a két estére minden olyan néző - hallgató - résztvevőt vár, aki érdeklődik a különféle kortárs - elsősorban a vizuális művészeti ágak iránt, és mindemellett érzékeny az egyes művek által feldolgozott társadalmi kérdésekre és problémákra. Az esték résztvevői mindkét nap az egyes alkotások bemutatásával, illusztrálásával vizsgálják a művészet társadalomkritikai aspektusait.


2006. október 25. 19.00-tól:


nyílt beszélgetés fiatal alkotókkal a különféle civil kezdeményezések, és önmenedzselő alkotócsoportok szerepéről, célkitűzéseiről és lehetőségeiről hazánkban; az est második felében minden résztvevő alkotó saját műveiből tart bemutatót (rögtönzött kiállítások, felolvasások, előadások, vetítések keretében).


SZÍNHÁZ

"Ajándék, mellyel meglepem
E kávéházi szegleten
Magam magam."

"Előadásunk műfaji megjelölése: József Attila verseivel átvirrasztott éjszaka.
Az ember elmagányosodása a modern világ szürke betontengerében. A hétköznapok monotonitásának örvénye magával ragad, már a segélykiáltás sem hallatszik. Csak a szoba falait rengeti meg. De itt sem lelhető megnyugvás: a lélek átitatódott a bűzös és bűnös valóság-tintával. A régi barátoknak írt összetépett levelek, rongyos férfiing, műanyagszatyor. Ember, magad vagy, magadra maradtál!"
(Halász Glória)

Szereplő: Fülöp Natasa
Az előadás szövegét szerkesztette: Fülöp Natasa
Rendezte: Halász Glória

IRODALOM

Felolvasások az Első Kötet Műhely írásaiból:
Az Első Kötet Műhely közel másfél éve fogad kéziratokat, melyek száma az idő előrehaladtával egyre nő. Hatalmas kiaknázatlan irodalmi potenciál van a mélyben, vallja az EKM. A Műhely célja a tehetségkutatáson túl többek között az, hogy jelenlétével hozzájáruljon a szerzők és az olvasók közötti nyitott, emberséges párbeszédhez, hiszen a könyv nem csupán egy árú a fogyasztói társadalom hatalmas polcrendszerében, hanem jó esetben sok szempontból megköztelíthető, az olvasók - és nem csak a kritika számára érdekes - vitákat, beszélgetéseket inspiráló kulturális termék, melynek szellemisége nem szorítható grafikonok és szilárdan lefektetett szabályrendszerek közé.


2006. október 26. 18.00-tól


filmrészletek vetítésével egybekötött beszélgetés újságírók, fiatal filmesek részvételével a filmek társadalomkritikai vonatkozásairól és az egyes jelképhasználatokról

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ
(1097 Budapest, Haller u. 27.)
Telefon:(+36-1) 216 1300, 476 3410


forrás:
Z’ART Kor Kulturális Alapítvány,
Első Kötet Műhely

süti beállítások módosítása