A doktor úr

Egy hete mutatták be a Komáromi Jókai Színházban Molnár Ferenc -  Zerkovitz Béla - Kellér Dezsõ A doktor úr címû zenés-táncos szalonvígjátékát Schlanger András rendezésében, aki korábban A gazdag szegények és A waterloói csata címû zenés vígjátékok vitte színre Komáromban.

A doktor úr hasonlóan hangulatos és kellemes színházi estét ígér. A vígjáték figuráit nagyon jól kitalálta Molnár Ferenc. Meg is említettük ezt a neves vendégrendezőnek, aki így válaszolt: "- A világirodalom legtöbb nagy szerzője társulatoknak dolgozott. Shakespeare, Moliére, Csehov. Molnár Ferenc színházi ember volt. Minden felesége, meg azok is, akikkel csalta a feleségeit, valamennyien színésznők voltak. A Vígszínháznak dolgozott. Minden színészről tudta előre, hogyan jön be, merre megy, mit csinál. Azért olyan hús-vér szerepek, mert valós emberek álltak előtte modellként. A legkisebb szerepet játszó színésznek is van legalább két olyan pillanata, amiért érdemes bejönnie aznap este a színházba " - mondta Schlanger András.

A közönségnek több oka is lesz, hogy elmenjen a Jókai Színházba, és megtekintse A doktor úr című zenés produkciót. Zerkovitz Béla és Kellér Dezső dalait hallhatják a nézők. Ezek egyszerre idézik a századelő, a harmincas évek és a mai kor hangulatát. A remek táncokat Bodor Johanna m.v. koreografálta, akárcsak a  Chicago című musical táncait. A publikum hallhatja a "Nem tudom, mi az oka, tán a tavasz...", a Bukj el szoknya", a "Doktor úr, doktor úr" és a "Lehoznám néked a csillagokat is az égről" című nagy slágereket. Azután ott a sztori, amely szintén garancia a sikerre. Sárkány, a híres ügyvéd a legkülönbözőbb fogásokkal mindig eléri védence felmentését, bármilyen gazember is legyen. Sikerei érdekében még az alvilág életét is hajlandó közelebbről tanulmányozni. A szerepcsere természetesen rengeteg félreértésre ad alkalmat. A sziporkázó zenés-táncos szalonvígjátékot remek színészek játsszák.

Sárkány ügyvéd szerepében Fabó Tibor Jászai-díjas látható, Sárkánynét Bandor Éva Jászai-díjas alakítja. Puzsér szerepében Mokos Attila. A darab szerelmespárját, Lenkét Germán Lívia, Bertalant Hajdú László játssza. A jó erkölcsök őre, Marosiné szerepében Varsányi Mari áll majd a közönség elé. Csatót Olasz István, a rendőröket Tyukodi Szabolcs és Manases István alakítják. Az Igazgató szerepében megint láthatjuk Takáts Emődöt, a földrajztanár Pőthe István lesz. Cseresznyést Ropog József, a szobalányt Molnár Xénia játssza majd a komáromi előadásban.

A produkció természetesen élő zenei kísérettel szólal meg, zongorán, hegedűn, csellón, brácsán játszik majd a zenekar. Hol Mozartos, hol Schubertes lesz a hangzás, időnként pedig átváltanak majd rock’n’rollba és bluesba is.
A doktor úr díszletét Kis Kovács Gergely m.v., a jelmezeket Dobis Márta tervezte. A zenei vezető Tóth Péter, a rendező asszisztense Molnár Gábor. Schlanger András új komáromi rendezésének premierje október 13-án pénteken este hét órakor kezdődik a Komáromi Jókai Színházban. Októberben 14-én, 20-án 21-én és 28-án 19.00 órakor, 15-én és 29-én 15.00 órakor lesznek előadások. Ne feledjék! Első idei bemutatójában a Komáromi Jókai Színház lehozza Önöknek a csillagokat az égről!

- szél -
forrás: Komáromi Jókai Színház
Fotó: Dömötör Ede

süti beállítások módosítása