A Karc vendégségben

Október közepén Szabó Réka Társulata, a Tünet Együttes Lengyelországban, Gdanskban vendégeskedik több díjat elnyert darabjával a Karccal. Újdonság, hogy a Társulat Budapesten ebben az évadban egy új helyen, a Thália Színház Régi Stúdiójában is játssza a darabot.

 


Jelenet az előadásból

Mi is látjuk hogy zajos, folyton rohanós, harsány, sokszor durva. És mégis milyen magányos, tele falakkal, lehúzott rolókkal. Rideg arcú, mégis kiszolgáltatott. Kirakatai csillognak. Karja, arca máshol; vágya bent, élte kint. Fejen állunk, ránézünk, nevetünk.

"...A Karc a minket körülvevő világ cserepeit izgalmas, bizarr kollázzsá alakítva röhögtet... izgalmas határeset, műfajilag nehezen csoportosítható. Korszerű, a szó el nem koptatott értelmében. Izgalmas, mulattató, elgondolkodtató játék. Picit társadalomkritika, picit orfeum, picit komédia és nagyon színház - európai színvonalon." (Halász Tamás, Ellenfény, 2005/2)

A darabnak 2005-ben Veszprémben A Tánc Fesztiválján a Jancsó Miklós vezette zsűri a "Legjobb produkció" díját,  a Szegedi Alternatív Színházi Szemlén a fiatal színikritikusok a "Legjobb táncprodukció" díját ítélték oda, a Budapest Fringe Fesztiválon pedig szakmai díjat nyert .

A produkció létrejöttében minden résztvevő alkotótársként működött közre.
Az előadás előtt Ernst Süss "Füstölgők" c. rövidfilmje látható.

 


Gőz István

Tünet Együttes (Szabó Réka Társulata): KARC
- szabad ötletek színészekre és táncosokra -

Szereplők:
Gőz István, Jarovinszkij Vera/Szabó Réka,
Kövesdi-Füge László, Réti Anna, Szász Dániel
Zene:
Barna Balázs
, Márkos Albert
Fény és kellékek:
Szirtes Attila
Kosztüm:
Bodnár Enikő

Rendező: Szabó Réka

Támogatók: L1 Független Táncművészek Társulása, NKA, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Marland Kft, szinhaz.hu, tancelet.hu
Médiatámogató: Pesti Est Súgó
Külön köszönet: Keszég László, Petri Lukács Ádám

Előadások:
Október 20-21. péntek-szombat 20h, ZAK Színház, Gdansk (PL) Október 28., 29. és 30. Thália Színház, Régi Stúdió

Jegyrendelés: jegy@tunetegyuttes.hu

 


Réti Anna

Forrás: Tünet Együttes
Fotó: Nehéz Andrea

süti beállítások módosítása