Krétakör felolvasószínház

"Ellenforradalmat szerettünk volna" - A Kolompár-csoport leleplezése címmel felolvasószínházat  és élõ rádióadás tart a Krétakör Színház a Magyar Rádió Mûvészeti Fõszerkesztõségvel együttmûködésben. A Dokumentumjáték Kenedi János Emlékeztetõ dátumbélyegzõbõl címû írása alapján készült, a rendezõ Markovits Ferenc.

1958 őszén, a forradalom második évfordulójának közeledtével két szegedi segédmunkás, egy fiú és egy lány röpiratkészítésbe fog: kezdetleges eszközökkel ki akarják nyomtatni a lány forradalmi verseit, hogy így forradalmat robbantsanak ki. Titkos tevékenységükre hamarosan felfigyel a rendőrség, és nagy apparátussal fog hozzá a veszélyes elemek leleplezéséhez.
Kenedi János egy valódi ügy dokumentumait gyűjtötte össze, csak a szereplők neveit változtatta meg. Az ügynökjelentésekből, le- és kihallgatási jegyzőkönyvekből, rendőrségi iratokból és levelekből kibontakozó történet, amelyből nem hiányzik a szerelmi szál sem, elevenen idézi meg a kor nyomasztó kisszerűségét és egy megindító-gyarló emberi történetet.

 "Ellenforradalmat szerettünk volna"
- A Kolompár-csoport leleplezése -
Felolvasószínház és élő rádióadás a Krétakör Színház és a Magyar Rádió Művészeti Főszerkesztősége koprodukciójában

Szereplők:
a Krétakör Színház művészei
Rendező: Markovits Ferenc

Nyilvános előadás: 2006. október 22. 14h
Élő közvetítés: 2006. október 23. 21.30, a Magyar Rádió 6. stúdiójában.

Jegyrendelés:  jegy@kretakor.hu Jegyátvétel időpontjai: október 16-án hétfőn és október 18-án szerdán 12.00-18.00-ig a Bajza u. 31. alatti Krétakör irodában.

A rádiós közvetítésre való tekintettel és mivel a Magyar Rádió épületébe csak fokozott ellenőrzés után lehet belépni (a Múzeum utcai kapun keresztül), kérjük, hogy helyüket a kiírt kezdési időpont előtt fél órával szíveskedjenek elfoglalni!

forrás: Krétakör Színház

süti beállítások módosítása