Finn esték a Krétakörrel

Számos neves finn színházi szakember érkezik õsszel Budapestre. A Csoportszínház (Ryhmäteatteri) igazgatója, a drámaíró-rendezõ Mika Myllyaho és Juha Jokela drámaíró október végén ismerkednek a magyar színházi élettel. November elején a drámaíró-rendezõ Kristian Smeds munkatársaival együtt érkezik a budapesti Krétakör Színházba. November 3-án a Merlin Színházban a Houkka Bros. társulatának két elõadása lesz látható a Merlin Színházban.

A vándor
november 3. 19h, Merlin Színház

Rendező: Kristian Smeds
Játsszák: Juha Valkeapää, Kristian Smeds, Tero Nauha
Az előadás hossza: 75 min.

A "Zarándokút" című középkori orosz ortodox legendát minimális színházi eszközökkel, egy asztal körül meséli el a társulat. Az utánozhatatlanul bájos és megejtően mély előadást 2003 óta Kajani, Tampere és a Helsinki Fesztivál után Tallinban, Moszkvában, Rigában, Párizsban, Oslóban, Bergenben és Vilniusban is megismerhette már a közönség.


Gyerekek, madarak és virágok
november 3. 22h, Merlin Színház

Rendező: Kristian Smeds
Játsszák:
Juha Valkeapää, Kristian Smeds, Tero Nauha, Pietu Pietiäinen
Az előadás hossza: 100 min.

Assisi Szent Ferenc élete ihlette ezt a 13 jelenetből és 16 dalból álló zenés estet, melynek műfaja az alkotók szerint: "szereld-magad nappali" musical. Punkos lendülettel és fiatalos naivitással, hol szentimentálisan, hol fekete humorral az előadás fontos társadalmi kérdéseket feszeget szórakoztató formában.


• Jégképkockák
november 9. 20h, Merlin Színház

Továbbá Kristian Smeds saját, Jégképkockák (Jankó Szép Yvette fordítása) munkacímet viselő drámáján dolgozik a Krétakör színészeivel - ebből kis bemutatót tartanak november 9-én este nyolckor, a Merlin Színház nagytermében.

Jegyrendelés, jegyinformáció: Büki Dóra, jegy@kretakor.hu

süti beállítások módosítása