XVIII.Stúdiószínházi Fesztivál

Idén az egri Gárdonyi Géza Színházban rendezik meg a Magyar Stúdiószínházak Fesztiválját, immár 18. alkalommal. A Magyar Stúdiószínházi Fesztivál, mint hiánypótló kezdeményezés 1986-ban indult a Soros Alapítvány anyagi segítségével Gödöllõrõl. 1990-tõl a színházi szakmával karöltve és minisztériumi segítséggel került évenként megrendezésre. 2001-ig Gödöllõ, késõbb a budapesti Bárka Színház szervezésében létezett. Idén elõször Eger ad otthont a rendezvénysorozatnak november 5-12. között, hazai és határon túli színházak részvételével.

Az idén a hat hazai színház mellett három külföldi társulat lép fel. A fesztivál egyben verseny, szakmai zsűri dönt a három legjobb előadásnak járó alkotóközösségi díj odaítéléséről. A zsűri elnöke Koltai Tamás, a Színház című szakmai lap főszerkesztője. A fesztivál ötödik napján november 9-én, 19:00h-tól a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház  Eastwicki boszorkányok című előadása kerül bemutatásra a nagyszínpadon.

XVIII. MAGYAR STÚDIÓSZÍNHÁZI FESZTIVÁLON
UPDIKE: EASTWICKI BOSZORKÁNYOK
- 6 szereplő, 6 jelenet, 6 fegyver -
Színpadra alkalmazta: Tasnádi István

Szereplők:
Alex SZÉLES ZITA
Jane GERLE ANDREA
Sukie KUTHY PATRÍCIA
Daryll GÁSPÁR TIBOR
Felicia PREGITZER FRUZSINA
Glyde PUSKÁS TIVADAR

Látványtervező: CSÍK GYÖRGY
Ügyelő: LENGYEL JÁNOS
Súgó: KOVÁCS KATALIN

A rendező munkatársa: FÜLÖP ANGÉLA

Rendező: TASNÁDI CSABA

Egy álmos amerikai kisvárosban éldegél három magányos nő, akik tele vannak fantáziával, szenvedéllyel, egy izgalmasabb, érdekesebb élet utáni vággyal. Önállóak, szabadszájúak, kíváncsiak és nyitottak, vagyis igazi Boszorkányok. Egyszercsak megjelenik egy férfi, aki vad és érzéki, aki képes lángra lobbantani szenvedélyüket és fantáziájukat, aki természetesen mindhármukat akarja (és meg is kapja), aki zabolázhatatlan és kiszámíthatatlan, aki beilleszthetetlen a kisvárosi hétköznapokba, aki tehát maga az Ördög. Az események természetesen fékezhetetlen váratlanságokkal tarkított száguldásba kezdenek.

forrás: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 

süti beállítások módosítása