Régi idők mozija

A tavalyi sikerre való tekintettel a Roland East Europe és a Filmmúzeum idén is megrendezi a Bárzongorista Gálát 2006. december 7-8-án, mely (immáron negyedik alkalommal) nemcsak a régi pesti kávéházak hangulatát idézi, de egy elfeledett szakma még élõ nagymestereit is szeretné bemutatni a nagyközönség számára.

A Hotel InterContinental 800 fős nagyterme az elmúlt évben zsúfolásig megtelt a műfaj szakmabelijeivel és szerelmeseivel, ahol a múltidéző est keretében közismert és népszerű dallamokból összeállított műsorok hangzottak el. E hagyományteremtő kezdeményezés az elmúlt évek során bebizonyította, hogy habár a bárzongorista szakma mára kissé feledésbe merült, az igazi zsűri, azaz a közönség érdeklődése, szeretete a bárzongoristák felé nem múlt el! Az est keretében fellépő bárzongoristák ugyanis nemcsak igazi zenei tehetségek, de szakmailag is első osztályú, csodálatos muzsikusok.

Mivel a Kempinski Hotel Corvinus és a Hamu és Gyémánt Magazin Kiadó, valamint az Alexandra Könyvesház és a NARA Szalon (Makány Márta) idén együttműködő partnerként vesz részt a gálaest létrejöttében, ennek köszönhetően nemcsak a nosztalgiát, de az eleganciát is élvezhetik mindazok, akik 2006. december 7-én és 8-án este ellátogatnak a Kempinski Hotel Corvinus báltermébe.
A gálaest háziasszonya Karafiáth Orsolya lesz.

Az idei gálaest különlegessége, hogy az elmúlt 3 év Bárzongorista Versenyeinek szereplői (Farkas Sándor, Táborosi István, Taligás Tibor, Ökrös Ottó, Orosz János), azaz e szakma legjobbjai mutatják majd be tudásukat a nagyközönségnek. Az est első részében örökzöld melódiákból, valamint magyar és nemzetközi slágerekből hallgathatnak majd olyan 10-15 perces összeállításokat a nézők, melyeket maguk a versenyzők készítettek. Ezt követően a bárzongoristák műsorait Bíró Eszter közreműködésével egy-egy zongorista-dizőz duett, azaz egy-egy múlt századi magyar sláger-összeállítás teszi még különlegesebbé. A fellépő bárzongoristáknak végül egy-egy közismert régi magyar film 6 perces részletéhez kell megfelelő aláfestő muzsikát rögtönözniük.
Az est további különlegessége, hogy a fellépés során semmilyen technikai kiegészítőt nem használhatnak a résztvevők, csupán a kétkezi zongorajáték lesz megengedett.

A gálaestet a Filmmúzeum idén is teljes egészében rögzíti és a későbbiekben többször is műsorra tűzi.
A rendezvényről idén is komplett hangfelvétel készül, mely 2007-ben dupla CD-n jeleink meg a Narrator Records kiadó gondozásában.

Az elegáns, közel 400 fős bálteremben 2 egymást követő estén megrendezésre kerülő gálára érdemes minél előbb jegyet váltani, mert tavaly már a rendezvény előtt 10 nappal elfogyott valamennyi belépő. Az érdeklődők idén is többféle jegyből választhatnak: az egy fő belépésére jogosító Szóló jegy (3.500 Ft) mellett a Duó Jegy (10.000 Ft) tulajdonosait a 2 főre szóló belépőjegy mellé egy ajándék dupla CD-vel ("Nosztalgia és elegancia" címmel, a tavalyi rendezvény komplett hanganyagával) is meglepik a szervezők. A Prémium Duó Jegy (22.000 Ft) tulajdonosai a 2 főre szóló belépőjegy mellé az estet megelőzően egy olyan exkluzív 3 fogásos vacsorát is elfogyaszthatnak a Kempinski Hotel Corvinus éttermében, melynek keretében megkóstolhatják a zöldfűszer krémlevest füstöltlazac-csíkokkal  és a narancsos-gyömbéres jércemellet zsályás szélesmetélttel és zöldspárga csokorral.

A gálaestre jegyek korlátozott számban kaphatók a Kempinski Hotel Corvinus recepcióján (V. kerület, Erzsébet tér 7/8.,  tel: 429 3391 vagy 429 3392) és a Komédiás Kávéházban (VI. kerület, Nagymező utca 26., tel: 302 0901), valamint három Alexandra Könyvesházban (V. kerület, Nyugati tér 7., tel: 428 7070; VI. kerület, Andrássy út 35., tel: 413 6670 és 413 6671;  VII. kerület, Károly körút 3/c, tel: 479 7070)

További információk: Tollár Mónika produkciós vezető (30/41 242 14, barzongorista@rolandee.hu)

süti beállítások módosítása