Új Színház, új Európa

Az Új Színház nyitott szellemiségéhez méltó módon együttmûködést kezdeményez más európai színházakkal és alkotókkal. E közép-európai kulturális kooperáció keretében november 27-én az Új Színház vendégül látta a bukaresti TEATRU ODEON Csütörtökünnep címû elõadását, amelyet a magyar Thúróczy Katalin jegyez íróként.

 


Jelenet a Teatru Odeon Csütörtökünnep c. előadásából

A különleges hangulatú, igazi színházi csemegének számító előadás után a programsorozat következő részeként december 16-án mutatják be a román Victor Ioan Frunză rendezésében Weiss Marat/Sade című darabját, melynek főbb szerepeit Gáspár Sándor és Huszár Zsolt alakítja.
Szót emelve a nemzeti hovatartozás megkülönböztetésének elterjedése ellen, az előzőekhez kapcsolódva kerül sor december 20. és 22. között egy szlovák-magyar színházi fesztiválra is, ahol a két ország társulatai lépnek színpadra, különböző kísérő programokkal színesítve a kínálatot.
Ezt követően - hogy még messzebbről is bevonjanak az új európai kezdeményezésbe partnereket - januári próbakezdéssel az ukrán Szergej Maszlobojscsikov rendezi márciusban Rostand Cyrano című darabját, Eperjes Károly főszereplésével.

 


Jelenet a Teatru Odeon Csütörtökünnep c. előadásából

Forrás: Új Színház
Fotók: Nehéz Andrea

süti beállítások módosítása