Szemfényvesztés

Zenés vígjátékkal búcsúzik az óévtõl a Vidám Színpad. Szilveszter
délután, illetve este lesz a bemutatója Baráthy György:
Szemfényvesztés címû darabjának, amelyet a szerzõ - aki a színház
dramaturgja - állít színre. Rita Margot, a "végzet legkedvesebb
asszonya" szerepében hosszú szünet után újra a Vidám Színpad deszkáira lép egy igazi díva, Hernádi Judit.


Hernádi Judit és Schlanger András

Rita Argot, az éj királynője, a végzet legkedvesebb asszonya, a berlini mulatók legnagyobb sztárja... Az élete virágában lévő díva egy nap szembesül azzal, hogy egy kezdő vampjelölt a trónjára pályázik. Rita azonban nem adja egykönnyen. Mi lesz ebből? Élet-halál harc - sok tánccal, zenével és nevetéssel...

Berlini kabaréval búcsúzik az óévtől a Vidám Színpad. A szilveszter esti premier külön érdekessége, hogy a darab írója, Baráthy György - aki az idei évadban szerződött dramaturgnak a társulathoz - egyben az előadás rendezője is. Őt idézzük:
"A Szemfényvesztés című zenés vígjáték az ezerkilencszázhúszas évek Berlinjében játszódik. A helyszín mindvégig a Purgatórium nevű bár - a kabaré, amely egyesíti magában a füstös lebujok közvetlenségét és a fényes mulatók pompáját. A darab szereplői: tündöklő és már feledésbemerült sztárok, méla fűzfapoéták és bűbájos ripacsok, reménykedő kóristák és reménytelen féltehetségek. Nők és férfiak - akik fittyet hányva a külvilág fenyegető valóságára, a sztárság és a szerelem bűvöletében bármire képesek. Harc ez - ahol a feleknek a dal a fegyvere, segítőjük a tánc és a humor, és nem válogatnak az eszközökben: ha kell, a szív nagyágyúit is bevetik".
Az viszont nem szemfényvesztés, hanem a színtiszta valóság, hogy Rita Margot, a kabaré sztárja szerepében Hernádi Judit lép a deszkákra.

forrás: Vidám Színpad 

süti beállítások módosítása