Felhívás

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és regionális szervezõkkel együttmûködve megrendezi a XVI. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozót.

A találkozóra az általános iskolás korúak érdeklődésének megfelelő előadással lehet nevezni - műfaji és tematikai megkötés nélkül. A műsoridő javasolt maximuma alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Az induló csoport tagjainak 20%-a lehet idősebb, mint 14-15 év. Az a csoport, amelyik elindul az Országos Diákszínjátszó Találkozón, ugyanazt az előadását nem nevezheti a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozóra. Egy csoport egy előadással nevezhet. A jelentkező csoportok a működési helyük szerinti megyei/fővárosi találkozón indulhatnak.

A megyei találkozók végén minősítést azon csoportok előadásai kaphatnak, amelyeknek csoportvezetője ezt külön kéri a jelentkezési lapon. A megyei és a területi találkozók végén a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált szakemberek szakmai elemző beszélgetéseket vezetnek a látott produkciókról. Javaslatuk alapján a csoportok a megyei bemutatók után felmenő rendszerben juthatnak el a területi találkozókra. A példaértékű előadásokat bemutató csoportok országos gálaműsoron vehetnek részt. 

Jelentkezési határidő: 2007. február 28.

Jelentkezési lapokat kizárólag postai úton fogadunk el, cím:
Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a
Szervező: Juszcák Zsuzsa

A fővárosi találkozók időpontjai:
2007. április 21-22. (szombat, vasárnap),
április 28-29. (szombat, vasárnap)

Az arany minősítést elért csoportok talkozójának időpontja:
2007. május 6. vasárnap
 

Főszervező: Magyar Drámapedagógiai Társaság

Az országos találkozó rendezvénysorozatának záró gálaműsorára - Debrecen város támogatásával - a debreceni Csokonai Színházban kerül sor 2007. június 8-9-10-én.

További információk: www.drama.hu; drama@drama.hu

süti beállítások módosítása