Csattanuga Csucsu

A mû Hobo elsõ színdarabja, melyet a Csokonai Színház felkérésére írt és egyben a rendezõ Vidnyánszky Attilával 2000 óta folyó együttmûködésük legújabb példája. Hathatós segítségükre volt Nagy András író-irodalomtörténész. Illyés Gyula, Pilinszky János, Zelk Zoltán, vagy Benjámin László alkotásai az õ segítségével kerültek a darabba.A Csattanuga Csucsu az 1956 októbere elõtti pillanatokban játszódik, de igyekszik kortalan lenni. A szerzõ arcpirító magabiztossággal jelentette ki, hogy nyugodtan játszódhatna ma, vagy 100 év múlva is.  Csupán az Ávéház K betûjét kellene a helyére tenni.

Az előadás Tomsits Rudolf (1946-2003) emlékére készült, aki a szerző barátja, zenésztársa volt. A hatvanas évek középétől meghatározó szerepet játszott a magyar jazzéletben, de komoly nevet szerzett magának nemzetközi prondon is. 1993-tól dolgozott Hobóval és társszerzője az " I love you Budapest" (1993, Radnóti Színház) monodrámájának. A Csattanuga csucsu zenei vezetője is ő lett volna és játszott is volna a darabban. Ám a Sors közbeszólt. Ezúton hozzuk tudomására a Tisztelt Közönségnek, hogy a bemutató napján jelenik meg a "Blues egy trombitásért" című Hobo Blues Band lemez, melyet Tomsits tiszteletére rögzítettünk.

"Bejön egy csomó hülye az öltözőbe-amit előző nap már bemikrofonoztak-, veregetik a hátamat,ölelgetnek. Én meg etetem őket, mintha nem tudnék semmiről és lököm nekik: "Misi bá! Zürichben már megint odajöttek,hogy menjek dollárért a Real Madridba! " Te, ezek a spanyolok tele vannak didikkel. Tancredi, Diaz, Didi, Di Stefano,nem lehet rossz hely. De oda nem mehetünk,mert nem frankó a Franco. Ez Ordas vicce,úgyhogy tanuld a leckét,ilyenkor legalább vigyorogj! Az Öreg imádja,ha Misi bának szólítom. A gorillái meg hüledeznek,amikor azt mondja nekem: "Kis pénz.kis foci.Nagy pénz,nagy foci." Átvette ezt a dumámat is,mindig bedobja,ha nagy lét hoz. Ha megkérdezi,hogy olvastam-e már az "Új barázdát szánt az ekét",tudom hogy nem kapok egy buznyákot sem. Hát igen,benyalok nekik, különben hogyan jutottam volna el Londonba, Stocholmba, Svájcba? Ahol,tudom,elvesztettük a világbajnokságot. Pedig ez a győzelem felemelte volna minden magyar fejét."

FÖLDES LÁSZLÓ HOBO
CSATTANUGA CSUCSU
Spiclirevü
(Ősbemutató)

HOBLINGER IGNÁCZ,énekes kocsmáros
Földes László Hobo

NAGY SZABOLCSKA, zongorista
Nagy Szabolcs  m.v.

PALLAVICIN HELÉNA,pincérlány
Újhelyi Kinga


FOCISTÁK:

PUSKÁS ÖCSI
Nagy Péter

VÁRHIDI PÁL,alias DIDI
Tóth László

DEÁK BAMBA
Bakota Árpád


KÖLTŐK:
 

                                              
ZOLLINGER ZOLIKA(ZELK ZOLTÁN)
Mercs János

KALTENECKER KÁKOSSY BÉLA
Vranyecz Artúr

RÓKA ALADÁR
Jámbor József

PUSZTAI ILLÉS(ILLYÉS GYULA)
Nagy László

BOGLYA
Garay Nagy Tamás


PETTENKOTLER
Varga József


Díszlet- Jelmez:
Alexandr Belozub
Súgó:
Nánási Andrea
Ügyelő:
Kató Anikó 
Rendezőasszisztens:
Jóvér Csaba

Rendezte:
VIDNYÁNSZKY ATTILA



Bemutató: 2007. február 3.

<<< FOTÓGALÉRIA >>>

süti beállítások módosítása