Fortedanse: &Echo

Egy különleges táncszínházi estre invitálja Önöket az Alternatív Thália Project 2007. január 24-én este 7 órától. A Fortedanse-Horváth Csaba Társulata és a Debreceni Csokonai Színház koprodukciójában láthatják az &Echó címû táncelõadást. Az elõadás elsõ része egy megrázó erejû duett.

A szaggató vágy, felzaklató szerelem, az állandó őrlődés, az örökké tartó szenvedély fájdalma jelenik meg az  ifj. Kurtág György komponálta zene hangjaira:
A kettőst, melynek címe: Orfeusz tekintete, Horváth Csaba és Ladányi Andrea táncolják.

A második tételben öt táncos, testét hangszerként tételezve, hallatlan precizitással simul rá
Dimitrij Sosztakovics zeneművére a 15. szimfóniára. Rendívül intenzív jelenléttel, minden porcikájukkal a zenére koncentrálva, szinte láthatóvá teszik Sosztakovics nagy ívű kompozícióját.

Olyan kivételes tehetségű művészekkel találkozhatnak ezen az estén, mint Lőrinc Katalin, aki évekig a Tanztheater Wien szólótáncosaként dolgozott, Ladányi Andrea, érdemes művész, akit a Győri Balett, majd a Finn Nemzeti Opera szólótáncosaként ismerhettünk meg, továbbá a Budapesti Operaház magántáncosa Bajári Levente, címzetes magántáncosa Kerényi Miklós Dávid, illetve táncművésze Koháry István.

Az est koreográfusa Horváth Csaba, - aki több nemzetközi fesztivál fődíját nyerte el munkáival az utóbbi években (Edinborugh, Kairo, Krakko, Szarajevo)  s a magyar táncélet évek óta meghatározó művésze - legutóbbi magas hőfokon égő rendezését kínálja nekünk a januári hideg napokon.

Fortedanse: &Echo

Táncolják:
 Horváth Csaba, Ladányi Andrea, Lőrinc Katalin, Bajári Levente,Kerényi Miklós Dávid, Koháry István
Díszlet: Antal Csaba
Jelmez: Benedek Mari
Fény: Payer Ferenc
Hang: Kondás Zoltán
Színpadkép: Horváth Csaba

Koreográfia: Horváth Csaba

Jegyek rendelhetők:
Telefonon a 311-18-74, vagy 311-06-35, vagy 331-05-00 telefonszámon, Mail-en: szervezes@thalia.hu

Együttműködő partnereink:
Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, NKA Táncművészeti Kollégium, NKÖM, Debreceni Csokonai Színház, Budapest Főváros Kulturális Bizottsága, Mu Színház

Fotók: Lékó Tamás/Táncélet
Forrás: ATP

süti beállítások módosítása