Baleset Veszprémben

A Veszprémi Petõfi Színház január 19-én mutatta be Egressy Zoltán legújabb darabját, a Balesetet, Simon Balázs rendezésében. A veszprémi közönség körében nagy sikert aratott az izgalmas "álomthriller".


Jelenet az előadásból

Egressy Zoltán új darabja a tőle eddig megszokott reális(abb) dimenziókból a szürrealitás szabadabb, öntörvényű talajára lépett. A drámában Eszter egy motorbalesetben veszíti el vőlegényét, majd egy abszurd temetési szertartás után a Balaton vizébe veti magát.

Eszter a vízben ismerkedik meg Eddel, aki nemrég tért haza Amerikából. A férfi a nyaralójába viszi a lányt, de a "megmentő" aktust váratlan vendégek szakítják félbe: Ed régi barátja, a szintén amerikás Pál toppan be feleségével és gyerekeivel, Terivel, Tommal és Jerryvel.


Dobra Mária, Szalma Tamás

Ed és barátai bódító szerekkel és sekélyes kommunikációval múlatják az időt, s próbálják "vigasztalni" a fiatal lányt. Eszter egyre furcsábban érzi magát, bár a többiek jól szórakoznak, őt különös, érthetetlen, s egyre ellenségesebb világ veszi körül, melyben időnként szerelme is felbukkan...

A Baleset humoros és mégis kicsit félelmetes választ ad örök kérdésünkre: mi lesz, ha egyszer egyedül maradunk, ha senkihez sem tudunk tartozni, ha nem bízhatunk magunkban és a körülöttünk élő emberekben? Meddig tart fejünkben a valóság, hol kezdődik az álom - és persze honnan tudjuk élünk-e, vagy halunk...


Ónodi Gábor, Ács Bálint

Egressy Zoltán: Baleset
- álomthriller -

Szereposztás:
Eszter - Dobra Mária
Ed - Szalma Tamás
Pál, gyászoló apa - Benczédi Sándor
Teri, gyászoló anya - Meszléry Judit
Tom, gyászoló fiú - Ács Bálint
Jerry, gyászoló fiú - Ónodi Gábor
Laci, pizzás - Gula Péter
Pap - Szűcs László

Rendezőasszisztens - Kőváry Ágnes
Díszlettervező - Galambos Péter
Jelmeztervező - Kárpáti Enikő
Zene - Keresztes Zoltán
Koreográfus - Tánc: Fejes Kitty
Verekedés: Király Attila
Repülés: Molnár Zoltán
Szcenikus - Perlaki Róbert

Rendező - Simon Balázs


Jelenet az előadásból

 Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

süti beállítások módosítása