Nemzetiségi Színházi Találkozó

Idén is megrendezésre kerül február 2-9 között az ARCUS Nemzetiségi Színházi Találkozó, amelyen tizenegy nemzetiség, tizenöt színházi mûhelye vesz részt, tizenhat produkcióval, a Thália Színházban, a Bábszínházban és ezek stúdiószínpadain.


Dom Otwrty

A találkozó célja, a színvonalas szórakoztatás mellett az, hogy elősegítse a nemzetiségi színjátszás magyarországi színházi élet elismert és szerves részévé válását. Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő találkozó, amely a művészet erejével kíván hidat képezni a különböző európai színházi kultúrák és a hazai színházművészet között, az idén vette fel az ARCUS nevet. A latinul szivárványt jelentő szó, az európai kultúra egyik közös nyelvén utal az itt élő nemzetek sokszínűségére.


Pécsi Horvát Színház

A rendezvénysorozat programigazgatója Frigyesi András a nemzetiségi nyelvhasználat és az önismeretet erősítő játék fontosságát hangsúlyozza: “Nyelvében él a nemzet. A nemzetiség is. A színház a társadalom, a remények, az ideálok tükre. Magával ragadó szórakozás, amely túlmutat a hétköznapokon. A szórakoztatóipar sivár uniformizáltságától világok választják el a színházat, amely ezért semmivel sem helyettesíthető. A színházat nélkülöző társadalom nyomorék, mert önmaga megismerésének nélkülözhetetlen dimenzióiról mond le. Játék nélkül lehetetlen az élet. A színház komoly és élvezetes, megtisztító és felemelő játék. Ajánlom szeretetükbe.“


Malko Teatro

süti beállítások módosítása