Dezső Virág: Dulcinea

Dulcinea del Tobosoról - Don Quijote szerelmérõl - mindent tudunk és semmit sem. Ismeretlen ismerõsünk tehát, a mindig távollévõ realitás, nélkülözhetetlen feltétele életünknek.

Nem csak a férfiszerelem örök rejtélye, a vágy titokzatos tárgya ugyanis, hanem éltetőerőnk, minden reményünk forrása, ember-mivoltunk záloga. (Mert nem létezhet férfi, nő nélkül, mint a hogy nő sem, férfi nélkül.) Dulcinea a bennünk élő másik tehát, tudatunk lakója, ön- és világismeretünk eredője. A kérdés csak mindig az, felismerjük-e majd, ha találkozunk vele?   

Dezső Virág:
D U L C I N E A
(Cervantes regényének ihletettségében)
- Holland - magyar koprodukcióban készült előadás -

Dulcineák - társalkotók: Rácz Eszter, Nina Umniakov, Dezső Virág
Fény: Bánki Gabriella
Zene: válogatás / montázs
Konzulens: Hegedűs Sándor
Partner: Daubt And Passion Theatre  (A.D.A.P.T.)
Produkciós segítő, szcenográfia: Ide van Heiningen
Kép: Guido Hanzeman, Michael Helmerhorst, Frans van Heiningen

Koreográfia: Dezső Virág

Bemutató:
2007. február 6., 7. 20 óra, MU Színház

"A Még 1 Mozdulatszínház tagjaként táncművész, a Mozgás-Teátrum vezetőjeként pedagógus és koreográfus, mint szabadúszó művész mime, otthon családanya. Ez vagyok én holland diplomával a zsebemben." 

"A tánc mozdulatai egy kifejező formanyelv építőkövei, mely nagyon sokszínű és különböző. Én ebből az egyik lehetséges utat követem. Számomra fontos a testből fakadó mozdulatok természetessége, melyek csiszolhatók, fejleszthetők, de nem törekszenek embert meghazudtoló bravúrokra."

- Dezső Virág- 


Támogatók:
NKA, Opus One Studio Amsterdam, Holland Királyság Nagykövetsége, Műhely Alapítvány, L1 Táncművek, Mozgás-Teátrum Egyesület

Forrás: MU Színház

süti beállítások módosítása