Kaszabasza a Sirályban

A NeptunBrigád (ez az új nevük) a Dakota nagy sikere után (mely a Thália Színház Régi Stúdiójában látható) ismét összeállt és új bemutatóval jelentkezett Kaszabasza címmel.

A cím egyfelől a mostani abnormális világra és a szereplők egymás közötti viszonyára, másfelől a lealacsonyodott és elértéktelenedett emberi kapcsolatok minőségére utal.
Egy szerelmi(?) ötszög és a barátság motívuma vonul végig a bárban játszódó darabon. Igazi mai típusok,arctalanul és névtelenül (a három férfialaknak nincs is neve) úgy beszélnek el egymás mellett,hogy a szavak,mondatok és válaszok senki számára sem fontosak. Mindenki csak fújja a magáét, a másikra oda sem figyel,így amikor egyikőjük autóbalesetben meghal, szenvtelenül fogadják a tragikus hírt. A megrendülés legcsekélyebb jele nélkül élik tovább sivár és értelmetlen életük.


A Baksa Imre rendezte egyórás előadás erénye a precíz színészvezetés, a tempó és a színészi játék. Az "irodalmi" alapanyag elég "necces" a vulgáris és obszcén kifejezések(kevesebb több lenne) lerontják a produkciót.
A játszó személyek Pokorny Lia, Polnauer Flóra, Géczi Zoltán, Huszár Zsolt, Baksa Imre hitelesen alakítják a figurákat; Tóth Evelin énekes magánszáma jól illeszkedik az előadásba.

 

Előadás időpntok: 2007. március 19. és március 20.  22.30h. 
Helyszín: Sirály (1065, Budapest, Király u. 50)

Szerző: Gaál Tamás

süti beállítások módosítása