Pódium és Irodalmi Kávéház

Az Alexandra Pódium (Nyugati tér 7.) és az Alexandra Irodalmi Kávéház (Károly krt. 3/c.) ezen a hétvégén is sok érdekes témával és beszélgetõtárssal várja színház- és filmkedvelõ vendégeit.


Fullajtár Andrea és Haumann Péter Katona József Színház
Ibsen: Vadkacsa című előadásában
fotó: Szilágyi Lenke

A Pódiumon Február 24-én, 19 órai kezdettel A régi idők focijától a Noé bárkájáig címmel vendégeink lesznek Sándor Pál rendező és Garas Dezső színművész. Tizennyolc év után Sándor Pál ott folytatta a filmkészítést. Új filmjének főhősei - akárcsak Sándor Pál - igyekeznek feldolgozni azt, ami az elmúlt húsz évben történt körülöttünk. Van aki bezárkózik, van aki a múltban él, és van aki alkalmazkodik. Stock Ede (Garas Dezső) például képtelen megtalálni a hangot unokájával, aki elveszettnek tűnik a huszonegyedik században, akárcsak filmbéli kortársai.
A Noé bárkája régimódi humanista film, amely azonban rákényszerít minket az önvizsgálatra: van-e olyan barátunk, családtagunk, szerelmünk, vagy bárki, akit igazán tudunk szeretni. A beszélgetést Gréczy Zsolt vezeti.
Még egy, a napokban bemutatott filmről szóló beszélgetésre invitáljuk Önöket február 23-án, pénteken 19 órától. Herendi Gábor Lora című filmje lesz a témája ennek az estének az alkotók közreműködésével. A beszélgetést Csáki Judit vezeti.

Az Irodalmi Kávéházban 25-én, vasárnap 19 órától ismét Főpróba! A hónap színházi bemutatójáról szóló, nagy sikerű sorozatunk következő vendége a Katona József Színház Ibsen: Vadkacsa című darabjával. Vendégeink lesznek többek között: Fullajtár Andrea, Fekete Ernő, Keresztes Tamás és Asher Tamás. A beszélgetést Csáki Judit vezeti.

Forrás: Alexandra Könyvesház 

süti beállítások módosítása