Az ismeretlen kutatása

Az ISMERETLEN KUTATÁSA közös gondolkodás arról, hogy mit is jelent az
improvizáció a kortárs mûvészetben. A L1 bázis szombat esti programjában többek között a nemzetközivé szélesedett programsorozat legújabb kísérleti erdményeibe pillanthatunk be, valamint rövidfilmeket és mentális folyamatokkal ötvözött tánc és hangjátékokat láthatunk-hallhatunk. 

AZ ISMERETLEN KUTATÁSA 2007/tavasz


Adott félévben két koreográfus kap meghívást a műhelymunkára. Feladatuk, hogy válasszanak egy témát, melyet az improvizáció segítségével szednek szét, boncolgatnak, majd kísérletezve gyúrnak össze újra, akár egy új darabbá.
A munkához egy másik művészeti ágban dolgozó alkotótársat hívhatnak segítségül.

• 2007. február 24. (szombat) 19.00:
ImprosokK! az L1-ben (1095 Budapest, Soroksári út 164.)

Az Ismeretlen kutatása nemzetközivé szélesedett 2007 tavaszától, Dékány Edit mellett Jakub Truszkowski (PL) Brüsszelben élő táncos vesz részt a programban.

Jakub a PARTS elvégzése után 6 évig a Rosas táncosa volt, jelenleg szabadúszóként keresi önálló hangját. Az improvizáció, mint alkotási mód és a táncot befogadó közönség figyelmének fókuszában álló, a fókuszba kerülő rész-egész kapcsolata foglalkoztatja.


Az Ismeretlen kutatása program további eseményei:

2007. március 3., 21:30
RED a Trafó Stúdióban (Dékány Edit)

2007. március 24., 21:30
RED a Trafó Stúdióban (Jakub
Truszkowski)

2007. április 21., 20:00
Közös bemutató az L1 Táncművekben (Dékány Edit , Jakub Truszkowski)

 *** 

If you don’t have body, you can’t have perception. But you can touch inside. You can feel, but you can’t reach it with your hands.
So, where are you feeling, motivation, perception, consciousness, emotion, desire, sadness, happiness and emptiness?


1. Két rövidfilm bemutató (Kochi, Be missed)

Készítették: Cserhalmi Sára, Buday Enikő, Vostenák György, Hevesi Nándor, a Strange Party Orchesta a SZFE támogatásával


2.- 3. Mentális folyamatokkal ötvözött tánc és hangjáték 3 no

Buday Enikő, Takita Risa (JP), Monojlovits Eszter, Muraközy Zsuzsa, Vostenák György (táncművész)
Turcsány Villő (fuvola és hangművész)
Solomon Zoltán, Th Gergő (elektronikus zenész)
Amper (technika)

Belépő: 500 Ft, 800 Ft, 1000 Ft

"Engem a táncban a belső motiváció érdekel alkotóként és nézőként egyaránt" (b.eniko)

Február 24-én a making-present csoport és meghívott vendégei 100 perces Multi art estje lesz látható a Bakelit MAC színpadán.
Buday Enikő, titokban Japánban járt, másfél hónapot töltött Tanak Min butho nagymesterrel. A mestertől kapott tudás, a keleti-kultúra inspirálóan hat munkájára. Társaival műhelymunkák keretében próbál egy új, a kortárs tánc formanyelvétől eltérő, a formavilágot és az esztétikát megtagadó táncnyelvet kialakítani. Keresi és kutatja az improvizációban rejlő erőket és lehetőségeket. Előadásaiban nem a mozdulatok tökéletességére, hanem a mozdulatokkal feltörő érzelmekre és azok hatására a testre, a nézőre helyezi a hangsúlyt.  Az utóbbi időben több japán művész is meglátogatta a making-present csoport műhelyét.
Február 24-én Takita Risa japán táncművész, Turcsány Villő fuvola és hangművész vendégszereplésével a 3no (Buday Enikő korábbi koreográfiája) szerkezetét felhasználó improvizáción alapuló performansz lesz látható.
Takita Risa művészete a mentális folyamatokat ötvözi tánccal, mozgással, képzőművészettel és multimédiás technikákkal, sikerrel szerepelt több alkalommal Nagy-Britanniától, Hollandián és Lengyelországon keresztül Koreáig.
A Multi art est előadását egy egy hetes közös műhelymunka előzte meg. Közös munkájuk 14-én már látható volt a Sirály galériáján, a közönség nagy szeretettel és tetszéssel fogadta azt. Az akkor még csak 3 plusz 1 fős, ingyenes performansz mostanra 6 főre bővült. Az L1 Táncművek hozzásegítette a csoportot, hogy színházi körülmények között is megmutatkozhassanak, ezért köszönetünket szeretnénk kifejezni és minden más szervezetnek, személynek kik az elmúlt időkben támogatták, segítették munkánkat.

Február 24-én két rövidfilm is látható lesz, melyek Cserhalmi Sára, Buday Enikő, Vostenák Gyurka és Hevesi Nándor közös munkájaként készültek a SZFE stúdióban.

Kérjük, fogadják szeretettel és nyitottsággal a Bakelit MAC színpadán a sokfelől érkező, de egy irányba néző művészeket! Szeretettel várunk mindenkit!

Forrás: L1 Táncművek

süti beállítások módosítása