Fringe előzetes

Sajátos hangulatú elõadást láthatnak azok, akik március 31-én ellátogatnak a Fringe Fesztiválra. Budapesten elõször látható Damien P. Lawrence darabja, mely az emberi önfeláldozás és ragaszkodás kérdését dolgozza fel.

A varjak alaptermészete, hogy csak magukkal törődnek, bár látszólag közösségben élnek. Lényegében olyanok, mint az emberek a társadalomban. Azonban mindig akadnak varjak, akik érthetetlen módon képesek társaikkal is foglalkozni. Vajon ez az önfeláldozás kifizetődő? Vagy mindez nem is számít? Fekete tollukkal borítottan látszólag egyformának tűnnek - de mindig akad, aki varjabb a többinél. Aki emberibb az embernél.

A társulat mély, színházi szemponból is érdekes előadásaiban a szokásostól kissé eltérő gondolatokkal találkozhatunk.

Erik a volt rendőr, jelenleg egy közeli gyárban dolgozik kötött munkaidőben. A vasút mellett tengeti napjait egy igény szegényes, omladozó épület padlásán. Sosem utazik messzire, és nem marad ki sokáig. Nem is tehetné, hiszen lakótársa (Marvin) nem képes vigyázni magára, így nem hagyhatja hosszú időre egyedül. Marvin kedvelt szórakozása, hogy nappal a madarakat figyeli. Sosem megy el otthonról, és nem marad fenn sokáig. Nem is teheti, hiszen veszélyes a külvilág számára, és Erik minden léptét igyekszik figyelni. Csak sejteni lehet, mi történt vele. Vagy azt, mi történt Erikkel. Azonban egyik nap, mikor a férfi hazaérkezik mindkettőjük élete hirtelen örökre megváltozik...

Damien P. Lawrence
Varjak

Szereplők:
Rédei Roland, Lőrincz Levente
Jelmez és díszlet:
Alin Zaim

Rendező: Lőrincz Levente

Előadás időpont:
Március 31., 16.30

Forrás: Elízium

süti beállítások módosítása