Háy János a nézőtérrel szemben

Háy Jánost látja vendégül a Sirályban A nézõtérrel szemben címû, kortárs drámaírókat bemutató beszélgetõsorozat a legközelebbi, március 14-i találkozóján.

Verseskötetek, elbeszéléskötetek, a történelmi regény kategóriájának újraértelmezéseként is aposztrofált regények, drámák. Legutóbbi kötete, a Házasságon innen és túl ismét rövidprózák gyűjteménye.

Egy drámaíró, aki korábbi novelláiból kerekített darabokat, a drámakötetben az eredeti novella-forrásokat is közli, végül pedig úgy határoz, egy ideig semmiképpen nem ír több drámát. Egy író, akit nagyon érdekel a színház, s ha kérdezik, vagy ha ő kérdez, szívesen ül a mikrofon mindkét oldalán: rendszeresen jelentkezik beszélgetéseivel a debreceni Csokonai Színházban.

A sorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen az előadásokon túl a kortárs darabok szerzőinek megismerésére is. Havonta egyszer olyan írókkal hallhatók itt beszélgetések, akiknek már nagy sikerrel játsszák darabjaikat, vagy ha még nem, hát bizonyára fogják. Valamennyi meghívott szerző foglalkozik más műfajokkal is: verseket vagy prózát írnak, könyveikkel a kortárs irodalmi szcéna jól ismert szereplőivé váltak. A meghívottak a beszélgetés során részleteket is felolvasnak eddig megjelent műveikből.

Mit gondol A Gézagyerek különböző előadásairól, hogy tetszik neki A Pityu bácsi fia, milyen A Herner Ferike faterja, s ilyennek képzelte-e a Senák-ot írás közben? Többek között ezt is megkérdezem Háy Jánostól 2007. március 14-én este hattól a Király utcában, a Sirály emeletén. Ha téged is érdekel, gyere el és add tovább a hírt.

Beszélgetőtárs: Györe Gabriella
2007. március 14. 18:00
Sirály (Bp., VI, Király u. 50.)

Forrás: Litera

süti beállítások módosítása