Gaia a Szkénében

Gaia önmagából megszülte az eget, a hegyet és a tengereket. Gaia a sokasodni képes, ám arctalan, mindenre elszánt õsnõ. Szandtner Anna és Verena Specht-Ronique  a "nõség", a "nõnek levés" lehetõségein tûnõdik el.

Gaia az ősanya, a földistennő, aki önmagából megszülte az eget, a hegyet és a tengereket. Gaia a sokasodni képes, ám arctalan, mindenre elszánt ősnő. Magában hordozza már a világ kezdetekor az összes többi nőt és férfit, aki valaha megszületik.
Szandtner Anna és Verena Specht-Ronique - egy-egy fiatal magyar és német színésznő - a "nőség", a "nőnek levés" lehetőségein tűnődik el. Gaia lényegét - vagy ahogy ma mondanánk - a nő szerepét, mibenlétét kutatják. A magyarét, az oroszét, a németét, a japánét és az összes többiét a világon, s ehhez előadásukban a legkülönfélébb műfajú, kortárs és klasszikus szövegeket, dráma- és prózarészleteket és dalokat adják elő magyarul, oroszul, németül, japánul, spanyolul, szerbül és angolul. De mindegy is, hogy milyen nyelven szólalnak meg: ami történik, magáért beszél.

 

Gaia
Díszlet/jelmez: Izsák Lili
Maszk/bábok: Nagy Fruzsina
Zene: Julia Miller-Lißner és André Lißner
Fény/Hang/Műszaki vezető: Karsten Leschke
Rendező: Kosmas Chatziioannidis
Ötlet/Szereplők: Verena Specht-Ronique, Szandtner Anna
A harmonikánál: Karsten Leschke 
 
Bemutató előadás. 2007. március 11.
További előadások: 2007. március 12-13.
Helyszín: Szkéné Színház

Forrás: The@rt

süti beállítások módosítása