Nulla Celsius utoljára

Idén utoljára március 9-én pénteken, fél 8-kor  látható Katona Gábor szólója a Bethlen Kortárs Táncmûhelyben. A klasszikus szerkesztésû kortárs koreográfiában a táncos Don Quijote-i küzdelemmel és némi humorral száll szembe a négy õs elemmel (föld, víz, tûz, levegõ) egy akváriummal, egy ventillátorral, egy gázgyújtóval, ezüstfölddel és egy titokzatos bõrönddel.

Izgalmas, kevert formanyelvű előadás, amely a néptánc ősi elemeire támaszkodva mélyed el a kortárs mozdulatok nyelvében és világában. Tizennyolc éven aluliaknak, felülieknek és táncszínházban kevésbé jártasaknak is ajánlott.

NULLA CELSIUS

Mikor egy darab leomlik egy jéghegyből - maga alá temetve minden eddigit - új rétegek válnak láthatóvá. A felületeken felolvadt jéghegyek lenyomatai kristályosodnak ki...

Előadó: Katona Gábor
Zene: montázs
Fény: Fogarasi Zoltán
Hang: Kondás Zoltán

Koreográfia, színpadkép: Katona Gábor

Támogatók: Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió


KATONA GÁBOR
A Magyar Táncművészeti Főiskola Néptánc Tagozatán végzett, majd a Budapest Táncegyüttes táncosa, koreográfus-asszisztense lett. A modern tánc területén elsőként a Phobos Táncegyüttessel dolgozott, 2001-től 2006-ig a Közép-Európa Táncszínház tagja volt. 2003 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem vendégtanára. 2005-ben Harangozó-díjat kapott.

"Koreográfusként egy olyan formanyelvi világ kialakítására törekszem, amelyben a Kárpát-medence folklórjának mozgásanyaga, archaikus értékrendje ötvöződik mai színpadi kifejezési formákkal. Ennek a fúziónak a célja, hogy kiaknázza a néptáncból mint mozgásanyagból eredő dinamikai és ritmikai értékeket, és ezt az erőt párosítsa a kortárs tánc plasztikai gazdagságával. Számomra ebben a folyamatban az egyik legfontosabb szempont az organikusságra való törekvés."


Fotó: Dusa Gábor 
Forrás: CEDT

süti beállítások módosítása