Kassán a Boleró

Félresikeredett gesztusaink, kuszált viszonyaink, tétova, önzõ szívünk megkérdõjelezhetetlen végsõ igazsága: a VÁGY. E fõ motívum köré szervezõdik Krámer György Bolerója. A miskolci tánctagozat ezzel a táncjátékkal vendégszerepel 2007. március 16-án és 17-én este 7 órakor a Kassai Állami Színházban.


Lukács Ádám, Krámer György

2006 végén és 2007 elején Miskolc látta vendégül a Kassai Állami Színház opera-és tánctársulatát. 2007 tavaszán A kölyök című musical és az Operett csillagai című gálaest után a miskolci tánctagozat látogat el Kassára a Bolero és Faust / Prospero című táncművekkel. A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közösen nyújtott be pályázatot Magyarország-Szlovákia-Ukrajna közötti európai uniós szomszédsági program (INTERREG III.) forrásainak elnyerésére. Ennek eredményeként a 2006/2007-es évadban előadásokat cserél a két teátrum. Az együttműködés a határokon átnyúló kulturális kapcsolatokat kívánja erősíteni.

Ravel Bolerója, ez az elemi erejű, elsöprő muzsika seregnyi koreográfusnak adott ihletet. Krámer György Bolerójában Ravel muzsikája egy zenei kollázs része. Kortárs dzsesszmuzsikába - Vukán György, a Grencsó Kollektíva és a Quimby zenéjébe - ágyazva jelenik meg, majd bújik el, hogy végül a maga lehengerlő tiszta erejével csendüljön fel, mintegy megoldás, megkérdőjelezhetetlen végső igazság.


Anna Magusin, Lukács Ádám

Maurice Ravel - Krámer György
BOLERO
- táncjáték-

Közreműködők:
ANNA MAGUSIN
JÓZS GABRIELLA
LUKÁCS ÁDÁM
KRÁMER GYÖRGY

Játéktér: KRÁMER GYÖRGY
Jelmez: JUSTIN JÚLIA
Koreográfus munkatársa: VÁMOS VERONIKA
Ügyelő: KRIVJÁNSZKY ISTVÁN

Koreográfus:
KRÁMER GYÖRGY Harangozó-díjas


Krámer György

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása