Chicago

Musical premierre készül a Gyõri Nemzeti Színház. Korcsmáros György rendezésében a Chicago címû darabot mutatja be a társulat 2007. március 24-én. Az izgalmas történetet ezúttal Hamvai Kornél és Varró Dániel tolmácsolásában kerül színre.

Egy újsághír: 1924. április 3-án egy chicagói asszonyka megölte a szeretőjét. A hír elveszett volna a chicagói bűnügyek, gyilkosságok áradatában, ha a fiatalasszony nem fordult volna a legnevesebb ügyvédhez. Ahhoz, aki jól ismerte a törvényt, a törvény kiskapuit és az igazságszolgáltatás kellő manipulációjával a csinos gyilkost végül is fölmentették.
A bűn tehát elnyerte méltó jutalmát - s ez még Chicagóban is feltűnést keltett. Olyannyira, hogy a Yale Egyetemnek egy ambiciózus drámaíró-növendéke, Miss Watkins színdarabot írt a történetből: egy szatirikus komédiát a szenzációhajhász sajtó és az igazságszolgáltatás fonákságairól.
A Broadway bemutató sikere után a darab karrierje megkezdődött: Roxie Hart címmel filmet csináltak belőle, Ginger Rogers és Adolph Menjou főszereplésével - 1942-ben. A történet tovább járta a maga útját, amíg eljutott a híres rendező-koreográfushoz, Bob Fosse-hoz. A Kabaré (és még számos musical) alkotója fantáziát látott az ügyben, és a Kabaré szerzőivel, összeszokott partnereivel létrehozta a Chicago-t.
A darab az amerikai musicalnek ismét új arcát mutatja: az izgalmas történet mellett sokrevüs elemet visz színre, természetesen használja a színpadi látványosságot, természetesnek találja, hogy a történet és a zene, tánc szervesen egybefonódik, egymást kiegészíti és folytatja.
A gyilkos asszonyokról szóló történet annyira színpadi módon, humorral és látvánnyal oldva jelenik meg, hogy a szelídebb mesékhez szokott nézőt is bevonja a szórakoztató játékba.


FRED EBB & BOB FOSSE - JOHN KANDER - FRED EBB: Chicago
-
musical két részben - 
Fordította:
Hamvai Kornél és Varró Dániel (2006)

Velma Kelly:
SZŰCS KINGA
BALOGH ANNA

 
 Roxie Hart:
MAHÓ ANDREA
BARTHA ALEXANDRA

 
 Billy Flynn:
FORGÁCS PÉTER - Jászai-, Kisfaludy-díjas
NAGY BALÁZS
 
 Morton Mama:
KOVÁTS KRISZTA Jászai-díjas
BALOG TÍMEA
 
 Amos Hart:
MOHÁCSI ATTILA
CRESPO RODRIGO
 
 Mary Sunshine:
KÁRPÁTI NORBERT
 
 Konferanszié:
VINCZE GÁBOR PÉTER
 
 
BÁTYAI ÉVA, FEHÉR ÁKOS, KECSKÉS TÍMEA, KLINGA PÉTER, KÖLLŐ BABETT, MÁDI PIROSKA - NYÁRI DARINKA, NYILAS EDINA, PINGICZER CSABA, PÖRNECZI ATTILA, SZAKSZ GABRIELLA, TIMKÓ JÁNOS, VÁNDOR ATTILA, VENCZEL KOVÁCS ZOLTÁN

Közreműködik a Győri Nemzeti Színház ének-, tánc- és zenekara.
 
 
Karigazgató:
GÁL ANIKÓ - Szent István-díjas
 
Korrepetítorok:
KERTES ANNA
MEDVECZKY SZABOLCS
 
Koreográfus asszisztens:
FEKETE MIKLÓS
 
Rendező munkatársa:
MÁTÉ RICHÁRD
 
Koreográfus:
BAKÓ GÁBOR
 
Vezényel:
BOLDOG IVÁN
 
Díszlet-jelmez:
KENTAUR
 
Rendező:
KORCSMÁROS GYÖRGY
Jászai-díjas

 
Premier dátuma: 2007.03.24

süti beállítások módosítása