Szakácsi Sándor búcsúztatása

A család, a Pesti Magyar Színház, A József Attila Színház, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház, a MASZK Országos Színészegyesület, és a Magyar Színházi Társaság megrendüléssel tudatja, hogy SZAKÁCSI SÁNDOR  Jászai Mari-díjas színmûvész búcsúztatása 2007. március 22-én, csütörtökön 15 órakor lesz, a Farkasréti Temetõ Makovecz Termében. Kérjük, hogy tisztelõi egy szál virággal róják le kegyeletüket. Emlékét megõrizzük.

"A Titkot űztük mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek, 
véred kiontott harmatával 
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!"

 

>>SZAKÁCSI SÁNDOR OLDALA<<

Nekrológok

Pozsgai Zsolt: SZAKÁCSI VISSZAMENT - Magyar Színházi Portál, 2007. márc. 7.
"Két legutolsó szerepét még játszotta. A CELLA című monodrámában az akasztófa kötelével pimaszul kötözködő Villont, a halállal zsonglőrjátékot játszó költőt, a SZERETLEK, FÉNY előadásában a vak Álmos herceget, aki már kétszer eltemettette magát, de még mindig itt van, ijesztgeti a rokonait, őrzi magában a fényt..."
Tovább>>

Mezt Katalin: ELMENT AZ EZERARCÚ VILLON - Magyar Nemzet, 2007. márc. 8.
"Ül a világcsavargó költő, a poeta ductus a csupasz fatörzs alatt, az ágán himbálódzó kötélhurokkal játszadozik, ki-be dugja a fejét a színpadi siralomházban. Ebben a képletesen értelmezett cellában ült végtére évek óta a halálos kór rémével viaskodó Szakácsi Sándor. Mintha a képzeletében és élete végpontjaként fenyegető akácfa-akasztófa a közelgő vég metaforájává tágult volna utolsó bemutatójának (Csengey Dénes: A cella) játékterén..."
Tovább>>

Zappe László: ELHUNYT SZAKÁCSI SÁNDOR SZÍNMŰVÉSZ - Elhunyt Népszabadság, 2007. márc. 8.
"Adottságaitól a legnagyobb színészkarriert is befuthatta volna. S pályakezdése is ezt sejtethette...  Kellemes külső, karcsú elegancia, hajlékony játékintelligencia, kivételes énekes színészi adottságok - mi kell még a nagysághoz? Szakácsi Sándor esetében mindez ismertséget, népszerűséget, sok jó alakítást hozott. Elismertséget, pláne hivatalosat kevésbé..."
Tovább>>


süti beállítások módosítása