Meghalt Kaszás Attila

Életének 47. évében pénteken elhunyt Kaszás Attila színmûvész - tudatta a Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet az MTI-vel.

"Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet vezetősége mély sajnálattal tudatja, hogy Kaszás Attila színművész minden orvosi erőfeszítés ellenére (ideértve a mára virradó éjszaka elvégzett tehermentesítő koponyaműtétet is) március 23-án 19 óra 40 perckor intézetünk intenzív osztályán elhunyt" - tartalmazza a közlemény, amelyet Szikora István, az intézmény főigazgató-helyettese írt alá.

Kaszás hétfőn a Nemzeti Színházban lett rosszul, később az orvosok megállapították, hogy agyvérzést kapott. A színészt újra kellett éleszteni, hétfő óta kómában volt. Megállapították azt is, hogy egy eddig nem ismert születési rendellenessége volt a művésznek. "A vizsgálat a koponyába haladó egyik verőér megrepedését és ennek következtében kialakult elzáródását bizonyította" - állt egy korábbi közleményben.

Kaszás Attila rosszullétekor a Tizenkét dühös ember című darabban a negyedik esküdtet játszotta volna olyan színészek mellett, mint Sinkó László, Trokán Péter, Kulka János és Garas Dezső. A további előadásokat, amikben a művész színpadra lépett volna, a Nemzeti Színház helyettesítéssel tartja meg.

A Jászai Mari-díjas színész 1960-ban született a szlovákiai Vágsellyén. A Színház és Filmművészeti Főiskolán 1983-ban végzett, Horvai István és Kapás Dezső tanítványaként. 1984-től a Vígszínház, majd 2003-tól a Nemzeti Színház színésze. Játszott a Katona József Színházban, az Új Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Rock Színházban, valamint Győrben, Kecskeméten, Sopronban és Szegeden is. Játszott az Érzékek iskolájában, a Werckmeister harmóniákban, legutóbbi filmes szerepét a Kútfejek című vígjátékban alakította. Első felesége Eszenyi Enikő volt, gyermeke második házasságából született tavaly júniusban.

Ezt a cikket az Indexről idéztük. Források: MTI, Nemzeti Színház, Index

Kaszás Attila fóruma >>

süti beállítások módosítása