Miskolci tánctanulmányok

A Faust és a Prospero tánctanulmányokkal vendégszerepel március 30-án és 31-én este 7 órakor a Miskolci Nemzeti Színház tánctagozata a Kassai Állami Színházban. A két egyfelvonásos táncmûvet Krámer György Harangozó-díjas koreográfus rendezésében láthatja a kassai közönség.

 

A két "öreg" - Faust és Prospero - rokon figurák. Faust eljut életének egy fontos pontjához: megjelenik a fiatal Mefisztó, és alkut ajánl. Kölcsönadja testét Faustnak, aki így megint fiatal és hódító lehet megszerzett tudásával, ám ha azt mondja, hogy elég, nem kér többet a szerelemből és a fiatalságból, akkor Mefisztó magával viszi a pokolra. Szereplők: Fűzi Attila, Krámer György, Lukács Ádám, Bocsi Eszter, Újhelyi István.

Prospero életében is nagy dolgok következnek: van egy varázskönyve és pálcája, de nem a szerelmen töpreng a lakatlan szigeten - ahová testvére jóvoltából került -, hanem azon, hogy hogyan lehetne megbocsátani, miként lehetne rendbe tenni a dolgokat. Szereplők: Fűzi Attila, Krámer György, Lukács Ádám, Varga Renáta, Újhelyi István.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház az INTERREG III. Magyarország -Szlovákia - Ukrajna Szomszédsági Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert uniós forrásokból előadásokat cserél az idei évadban. A 2006 novemberétől 2007 májusáig tartó program darabválasztásait mindkét részről a zenés, táncos műfajok sokszínűsége jellemzi.

2006 végén és 2007 elején Miskolc látta vendégül a Kassai Állami Színház opera- és tánctársulatát. 2007 tavaszán a miskolciak látogatnak el Kassára. A kölyök című musical, az Operett csillagai című gálaest és a Bolero táncmű után márciusban a miskolci tánctagozat a Faust - Prospero című táncműveket viszi Kassára.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
Fotók: Bócsi Krisztián

süti beállítások módosítása