Rátóti Zoltán visszavonta

2007. március 29.Rátóti Zoltán színész hivatalosan visszavonta a szolnoki Szigligeti Színház igazgatói posztjára beadott pályázatát - közölte a Tisza-parti város polgármestere.

(MTI) - Szalay Ferenc a más témában rendezett sajtótájékoztatón újságírói kérdésre jelezte: a pályázatról többet nem kíván mondani, mivel a szolnoki önkormányzat csütörtöki ülésén értékeli a beérkezett pályaműveket.

Az MTI értesülése szerint Rátóti Zoltán azt követően vonta vissza pályázatát, hogy az elmúlt héten Szikora János, a színház jelenlegi igazgatója a képviselőtestület kulturális bizottsága előtti beszámolójában színjátéknak nevezte a vezetőválasztást.   

Az igazgató akkor úgy fogalmazott: "ma Magyarországon ha a szellemi élet képviselője nem szocialista vagy nem fideszes, akkor senki (...) leírhatja magát". Megjegyezte, hogy a színház küszöbön álló vezetőválasztása ennek alapján zajló színjáték, csak éppen nem szerepel a repertoárban.

Szavai szerint még a direktori pályázati kiírás megszületése előtt a város vezetői megkeresték Schwajda Györgyöt, aki dolgozott már Szolnokon, és felkínálták neki az igazgatói posztot. A megkérdezett visszautasította az ajánlatot, viszont instrukciói alapján "kiszemelődött" egy másik személy, miközben a megkeresett szaktekintély a "háttérember" szerepét vállalta - fogalmazott Szikora János, hozzátéve: ezek alapján a pályáztatásnak semmi értelme.

 A direktori posztra öten pályáztak, Rátóti Zoltánon kívül többek között Bozsik Yvette szolnoki kötődésű táncos-koreográfus, Matúz János helyi dramaturg és Bozsó József operettszínész.

forrás: Kultura.hu

süti beállítások módosítása