A kis herceg Miskolcon

Ötödik, egyben utolsó alkalommal vendégszerepel a Kassai Állami Színház április 2-án délután 2 és este 6 órakor a Miskolci Nemzeti Színházban a két teátrum kulturális együttmûködésének keretében. A kassai társulat ezúttal A kis herceg címû mesebalettel látogat Miskolcra.

Antoine de Saint-Exupéry regénye, A kis herceg szinte a ma bibliájának tekinthető, amely bár gyermekszemmel látja hibáinkat, mégis felkínálja a megoldás lehetőségeit is: a világban uralkodó felszínességre, kultúrálatlanságra, a hagyományok tönkretételére, mert ezekre megértéssel, szeretettel és bizakodással képes tekinteni.

A kis herceg előadása egyfajta küldetés, hiszen a téma mindannyiunkat arra figyelmeztet, hogy gondolkodjunk el önmagunk cselekedetein. Visszatérés ez a művészethez, az őszinteséghez, a gyengédséghez és a tapintatossághoz.

A kassai mesebalettben a képzőművészet, a mozgás, a zene, a film és a színház egységet alkot. Párbeszéd az illúzió és a valóság között - az álom és ébredés találkozása. Az előadás rendező-koreográfusa Ondrej Šoth.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház közösen nyújtott be pályázatot Magyarország-Szlovákia-Ukrajna közötti szomszédsági program (INTERREG III.) forrásainak elnyerésére. Ennek eredményeként a 2006/2007-es évadban előadásokat cserél a két teátrum. A Kassai Állami Színház balett-tagozata a Rómeó és Júlia, valamint a Bolero és Carmen előadásaik után áprilisban a Kis herceg című mesebalettet mutatja be Miskolcon. A Miskolci Nemzeti Színház Az operett csillagai című gálaesttel látogat április 1-én Kassára.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása