Furcsa Pár

A Vidéki Színházak Találkozója 2007. április 15. és május 4-e között kerül megrendezésre. Idén 18 vidéki teátrum 25 elõadása látható 4 fõvárosi helyszínen. A 18 társulat 25 elõadása között szerepel a Móricz Zsigmond Színház Furcsa pár címû elõadása is. A darabot Lendvai Zoltán rendezte, az érdeklõdõk 2007. április 18-án 19h órától láthatják a Thália Színház Nagyszínpadán.

A helyszínek száma idén is bővült: a Thália Színház és a Nemzet Színház mellé a tavaly csatlakozott Petőfi Csarnokon kívül idén először az Új Színházban is játszanak a vidéki társulatok. A programot idén is a műfaji sokszínűség jellemzi. A fesztiválon drámát, vígjátékot, musicalt is láthatnak az érdeklődők. Az állami támogatás nélkül, 1999 óta évente rendezett találkozó célja, hogy Budapest színházszerető közönsége megismerhesse a vidéki teátrumok művészeit, előadásait.

Neil Simon
FURCSA PÁR
- komédia -
 Fordította: Örkény István 
 
Oscar Medison: PUSKÁS TIVADAR
Felix Unger: HORVÁTH LÁSZLÓ ATTILA
Speed: TÓTH KÁROLY
Murray: TÓTH ZOLTÁN LÁSZLÓ
Roy: PETNEHÁZY ATTILA
Vinnie: GYURIS TIBOR
Gwendolyn: HORVÁTH MARGIT
Cecily: FRIDRIK NOÉMI

Látványtervező: WÉBER TÍMEA
Súgó: APJOK RODICA
Ügyelő: LENGYEL JÁNOS
Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA

Rendező: LENDVAI ZOLTÁN


Két erősen különböző karakterű jó barát, Oscar és Felix egy időre kénytelen összeköltözni, egyikük ugyanis éppen válófélben van és úgy dönt, hogy már elvált cimborájánál húzza meg magát egy ideig. A látszólag egyszerű helyzet a legváratlanabb konfliktusok és problémák lavináját indítja el: Oscar ugyanis tisztaság-mániás, "egy élő porszívó", míg Felix laza, fesztelen ember, vagyis "egy trehány disznó".  Mindez a Neil Simon-tól megszokott kitűnő karakterekkel, vérbő humorral, virtuóz szituációkkal... Az örökzöld történetet 1968-ban megfilmesítették, Walter Matthau és Jack Lemmon főszereplésével. Azóta is jutalomjáték két árnyalt jellemrajzzal, felszabadultan komédiázó, egymást tökéletesen kiegészítő színész számára.

Forrás: Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza

süti beállítások módosítása